Това се казва в декларация от парламентарната група на „Продължаваме

...
Това се казва в декларация от парламентарната група на „Продължаваме
Коментари Харесай

ПП след трагедията във Враца: Здравната система работи на мускули

Това се споделя в декларация от парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ по отношение на „ употребата на здравната система по политически теми”. Тя беше изчетена по отношение на съдбовния случай от Враца, при който жена умря след очакване да бъде призната в болница.

„ Станахме очевидци на човешка покруса, поради която един човек към този момент не е измежду нас. Предстои изясняването на редица медицински и административни обстоятелства, които ще ни покажат аргументите за тази покруса и дали е можело тя да бъде предотвратена. Предстои да разберем какво е належащо, с цел да не се стига до такива трагедии”, се споделя в декларацията, изчетена от трибуната на Народното събрание от депутата от Политическа партия Антон Тонев.

„ Използването на една човешка покруса за политически цели е една от най-грозните действия, които можем да си представим, изключително от трибуната на Народното събрание, което за жалост не е казус. Ние неведнъж апелирахме това да не се случва. Говоренето за античовешки режим и за жертви на системата на опазването на здравето са неприемливи и обидни за хилядите, работещи в тази система, които избавят десетки хиляди животи”, се прибавя в декларацията.

Тонев съобщи, че всички са наясно с проблемите в опазването на здравето, само че добави: „ Не може българските лекари, медицински сестри, експерти и служащи, които вършат невъзможното в изискванията на тежка пандемия, които работят изключително, карат следващи смени без сън и отмора, да бъдат упреквани вкупом за тази трагедия”.

„ Случаят във Враца раздруса обществото и всички нас от Политическа партия. Отново да повторим - да приказваме за жертви на системата на опазването на здравето е най-тежката форма на двуличие и популизъм. Припомняме, че министърът на опазването на здравето към този момент разпореди инспекция на Агенция „ Медицински надзор”. Смятаме, че всички обстоятелства ще бъдат оповестени пред обществото. Всички желаеме правдивост, само че дано не залитаме към безпочвени обвинявания, размахване на пръст, търсене на изкупителни жертви и трупане на политически дивиденти на фона на една житейска трагедия”, зоват от „ Продължаваме Промяната”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР