Това се е случило в Гърция, където този бизнес процъфтява

...
Това се е случило в Гърция, където този бизнес процъфтява
Коментари Харесай

Германски журналист си купи БГ лична карта за €2000

Това се е случило в Гърция, където този бизнес процъфтява поради рецесията с бежанците. Повече от 50 000 са бежанците единствено в Гърция, сочи последният годишен отчет на южната ни съседка, заяви Нова телевизия.

Почти всички мигранти желаят да продължат пътя си към Западна Европа, само че не могат. Нямат документи, а даже да имат, с тях не могат да продължат напред. Тук идва мястото на трафикантите.

„ Те вършат паспорти на всяка страна, която може да си визиите, имат паспорти даже и за Канада. Може да заминете за Канада против 12 000 евро”, споделя Кристоф Корбел. Именно бежанци разказали на немския публицист, че най-лесно може да купи подправен паспорт в Гърция. И той отпътувал.

„ Намерих го в едно кафене в Атина, само че направих контакт с него преди този момент, в действителност е много елементарно да стигнеш до тези хора, в действителност са доста и то поради големия брой бежанци, които живеят в Атина”, добавя Корбел.

Само за няколко часа той се трансформирал в българина Петър Иванов.

„ Трафикантът ми предложи български паспорт, тъй като споделих, че желая да вляза в Турция, а като немски публицист това би било доста мъчно в този миг. Затова той ме посъветва да ми даде български паспорт и аз се съгласих. Понякога трафикантите употребяват изгубени паспорти на същински хора, единствено сменят фотографията, само че моят мисля, че е изцяло подправен. Наистина харесах името, което ми дадоха. Не знам дали това е същински човек, само че съгласно мен, щеше да мине елементарен паспортен контрол”, изясни журналистът.

След репортажа на Кристоф Корбел последвали арести в Гърция. Но това няма да спре търговията на черно, съгласно журналиста.

„ Мисля, че няма да отнеме доста време преди да се появи нов човек, който да заеме мястото на арестуваните”, разяснява Корбел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР