Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Оставките са

...
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Оставките са
Коментари Харесай

От Последния Час! След Бягството На Затворниците Започнаха Да Валят Оставки! Вижте Чии Глави Хвръкнаха Първи!

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Оставките са признати от министъра, като длъжностите им ще бъдат краткотрайно заети от чиновници на Главна дирекция " Охрана " към Министерство на правораздаването.

Работата на комисията по изясняване на събитията и обстоятелствата по отношение на бягството на лишените от независимост за тежки закононарушения Владимир Пелов и Радослав Колев продължава.

След показване на отчета от комисията до 12 април, ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения по отношение на дейностите на директно виновните чиновници, вследствие на които е осъществен този извънредно тежък случай, написа още в известието от правосъдното министерство.

По-рано през днешния ден опозицията изиска оставките на министрите Цецка Цачева и Валентин Радев, поради бягството от пандиза.

Издирването на двамата рискови пандизчии, избягали през вчерашния ден следобяд от Централния софийски затвор продължава. Според източници на Българска национална телевизия досега са подадени над 100 сигнала на телефон 112, в които се твърди, че Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев са били видяни. По 15 от сигналите се работи съществено.

Полицаи през целия ден претърсват региона към Ботевград, където живее фамилията на Пелов. Полицията в града задържа сина на търсения. Той беше конвоиран до София, където с него работят криминалисти и експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.

Владимир Пелов и Радослав Колев са оповестени и за интернационално търсене. Охраната на границите ни е засилена.

Колко коства бягство от затвор

Не е мъчно да се избяга даже от най-големия и организиран затвор в страната, в случай че имаш задоволително пари и знаеш по какъв начин да го организираш, съобщи журналистът от Българска национална телевизия Иво Никодимов.

Според данни на специалисти, едно такова бягство коства сред 60 и 120 хиляди лв.. Най-скъпото бягство, засечено у нас е на стойност 140 хиляди лв.. Няма затвор, от който не може да се избяга, само че компликацията идва от това да се проследят пандизчиите след бягството им. Софийският затвор се намира в многолюден квартал в необятния център на столицата, само че в квартала няма видеонаблюдение, с което да се наблюдава придвижването на колата, която е откарала двамата пандизчии. През 2014 година е имало не един случай на бягство от Софийския затвор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР