Това съобщиха на брифинг пред медиите от българската прокуратура. Телата

...
Това съобщиха на брифинг пред медиите от българската прокуратура. Телата
Коментари Харесай

Прокуратурата за трагедията на АМ ”Струма”: 44 трупа, лоша маркировка и ”човешка грешка”

Това оповестиха на брифинг пред медиите от българската прокуратура.

" Телата сигурно бяха 44. Изследваните също са толкоз. Граничният надзор на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " е фиксирал 52-ма пасажери в рейса. Остава разновидността някой от пътуващите по лист да се е прекачил в различен рейс ", разясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Вече са подготвени аутопсиите на труповете. Повечето са починали от задушаване, а не от пострадвания или разкъсвания от гърмеж.

Различни версии на случилото се витаят в общественото пространство. Прокуратурата отхвърли изказванията, че македонският рейс е превозвал контрабандно гориво с туби. Отхвърлена е и версията за терористичен акт, каквито изказвания се появиха.

Основната версия остава човешка неточност, подкрепена от организацията на придвижването. Отчитат се неприятната маркировка и сигнализация.

" Мантинелата, на която се нанизал рейса, е рискова и е способствала за настъпване на случая ", уточни пред публицисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Смята се, че мантинелата, която е пронизала рейса сред предните гуми чак до предната врата, е пробила резервоара. Хората не са съумели да излязат, тъй като пътят към предната врата е бил отсечен от огъня, а задната е била затисната от мантинелата сред двете ленти на автомагистралата. Пътниците са били затиснати до междинната врата.

Открит е спирачен път, само че още не е ясно, за какво рейсът се е отклонил вдясно.

Изискани са и записите от камерите на бензиностанцията, на която е спрял за отмора македонският рейс. Ще бъде изяснено дали е имало прекачване на пасажери.

Двама от оживелите са разпитани от управляващите. Те са били будни по време на случилото се, разказите им съответстват. Разпитват се още двама пасажери, които са в УМБАЛСМ “Пирогов”.

Очаквайте още детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР