Това съобщи Цветан Михайлов – член на управителния съвет на

...
Това съобщи Цветан Михайлов – член на управителния съвет на
Коментари Харесай

Надзирател е нападнат в затвора в София

Това заяви Цветан Михайлов – член на управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ), пред bTV.

Вчера след 22 ч. като синдикална организация бяхме известени за случая, уточни той.

Нападението е осъществено по време на конвоиране на лишен от независимост от болничното заведение на пандиза към корпуса на пандиза. Нямаме информация за положението на сътрудника и следствията от случая, сподели Михайлов.

Според него системата на пандизите е разрушена, има ужасно доста пропуски и пандизчиите безусловно си вършат каквото си желаят. Бягството на двамата рецидивисти от Софийския затвор е следствие от всичко това.

„ Действително е ужасно. Неслучайно ние през вчерашния ден определихме последния случай с бягството на двамата пандизчии като пробив в системата за сигурност на републиката “, сподели Михайлов. Съотношението пандизчии – защита е под сериозния най-малко , уточни той.

Малко знаем за бягството – в публичното пространство формалните лица изнасят информация, която се разминава с това, което ние научаваме от чиновници на пандиза, които са били на промяна по време на случая, уточни синдикалния водач.

Служителите подават информация, че е имало пукотевица от тяхна страна, само че предвид на течащото следствие не мога да я показва като публична. Служители от пандиза настояват, че е имало реакция на надзирателите „ и нещата напълно не са такива, каквито се показват “.

„ Нашите подозрения са, че за следващ път вниманието и публичния и фокус съзнателно биват обръщани към най-ниските равнища чиновници, без да се проследят аргументите и следствията по цялата вертикала на йерархичната стълбица, т.е. от министъра на правораздаването, заместниците му, техния екип, професионалното управление, началниците на затвори и прочие “, сподели Михайлов.

При това това съответствие на охраняващи – охранявани неведнъж сме казвали, че не можем да осъществим отговорностите си качествено и по метода, по който се чака от нас, добави той.

След като през вчерашния ден правосъдния министър Цецка Цачева уточни, че виновност за бягството има защитата, Михайлов сподели, че по никакъв метод не приема обвиняванията:

„ Ако госпожа Цачева е гневна и шокирана от протичащото се, то това значи, че от самото начало на нашите срещи не е слушала деликатно какво ѝ оповестяваме, не е преосмислила информацията, която сме ѝ подали в писмен тип по формален ред със мнения и писма от страна на организацията, не е чула и посланията на нашите митинги. Нещо повече – не чух в нейното изявление да набележи ограничения, които в незабавен порядък да подсигуряват ограничението до рационален най-малко на риска от повторение на сходни произшествия “.

При това това съответствие на охраняващи – охранявани неведнъж сме казвали, че не можем да осъществим отговорностите си качествено и по метода, по който се чака от нас, добави той.

Надзирателите не престават да желаят увеличение на щатните бройки, възстановяване на изискванията на труд, обезпечаване на нужното техническо застраховане.

След вчерашното отворено писмо на синдиката, че обмисля да възобнови митингите, през днешния ден Михайлов сподели, че „ митинг ще има, само че той ще се показва в събиране пред Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ в опит да представим нашата позиция за случилото се и да защитим достойнството и достолепието на специалността, като сложим преди всичко живота ба чиновниците. Оставките в тази ситуация не са мотив на диалог на синдикалната организация – ние с политика не се занимаваме “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР