Това съобщи пред журналисти в парламента премиерът Кирил Петков. ой

...
Това съобщи пред журналисти в парламента премиерът Кирил Петков. ой
Коментари Харесай

Петков: Засилена е охраната на обектите от национална сигурност

Това заяви пред публицисти в Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

ой сподели, че има 10 разнообразни оперативни групи и всяка от тях има бюджет, като част от групите са примерно за попълване на военните запаси за част от продуктите, които липсват, допълнение на горивата.

" Така че то не е единствено за Украйна. Но ще забележим каква помощ можем да изпратим за рейсовете, които ще извозват хора. Радвам се, че към този момент държавното управление и външно министерство сносно координират. Днес отворихме и вратите на посолството за хора, които бяха пред оградата. Показахме, че българия е съпричастна “, съобщи Кирил Петков, представен от bTV.

Той добави, че сега няма неналичия на хранителни артикули на пазара.

„ Сега преглеждаме всяко едно от значимите неща и гледаме всевъзможни сюжети. Всички неща, които са ни липсвали, би трябвало да се прегледат, с цел да сме подготвени. Аз нямам доверие, че има заплаха за българското население в този миг, само че би трябвало да използваме тази рецесия, с цел да вкараме цялата система в подготвеност. По-добре да сме подготвени, в сравнение с сюрпризирани “, добави Петков.

" Както във всяка една от системите в България, и здравната, и инфраструктурата, и просветителната, всичките тези системи са с такива големи дефицити, за жалост и защитата. Инвестицията в защита е била частична и несвързана, примерно купуват се бойни машини, само че няма радиопредаватели.

Оттук нататък не може да се влага по този метод, би трябвало да се окомплектоват действително военните сили, с цел да могат да бъдат ефикасни. Иначе е било един масраф на пари. Това е било преди. Оттук нататък имаме признат бюджет, запретваме ръкави и работим крепко ", означи министър председателят.

" Това, което още от през вчерашния ден го разгласих, имаме много сериозен брой украински жители, които мислят да идват към България, към 2000 индивида. Те са може би едни от най-квалифицираните жители на Украйна, хора от IT бранша. Понеже знаят, че имаме добър IT бранш, са избрали България като дестинация. Много от хората потеглят към Полша. Всички европейски страни се обединихме, че вършим всичко допустимо да помогнем и да сме съпричастни “, добави министър председателят.

По отношение на настаняването у нас на тези жители, Петков сподели, че има няколко разновидността.

" Гледаме и обследваме всички държавни бази, които имаме, в това число и почивни станции, и по едно и също време с това се приказва с хотели, имаме огромна леглова база на морето, която сега е безусловно свободна “.

По думите му те най-вероятно ще влязат с туристически визи и идват със средства.

" Те в този миг не бедстват, те се избавят от война “, сподели Кирил Петков.

Той посочи, че министър Генчовска е оперативният човек по цялата съгласуваност по отношение на тяхното идване, а министър Лорер също оказва помощ с обезпечаване на настаняванията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР