Това съобщи пред журналисти днес министърът за Българското председателство на

...
Това съобщи пред журналисти днес министърът за Българското председателство на
Коментари Харесай

Ремонтът на НДК за европредседателството - за 45 млн. лева

Това заяви пред публицисти през днешния ден министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова. Заедно с министъра на културата Боил Банов тя сподели на публицисти ремонтирания НДК, където ще се провеждат по-голямата част от събитията, свързани с Председателството.

За ремонт на НДК бяха изхарчени 45 милиона лв., заяви министър Банов и посочи, че главен ремонт на постройката не е юридически от десетилетия. Само за охранителните действия и техника са изхарчени 12 милиона лв..

Официален вход за VIP гостите ще е А6, делегатите ще минават през вход А4, а публицистите ще влизат от вход Б2. Баджовете на участниците в срещите ще са с QR код и с друг цвят, съгласно равнището на достъп.

Зала 1 остава свободна и ще се употребява за други прояви. Коридорите към дрешниците и ескалаторите от Зала 1 обаче ще се охраняват и достъп до другите елементи на НДК няма да има. В защитата на НДК ще се включат НСО, полиция и жандармерия.

Пресцентърът ще е в зала 6. В залата има 260 седящи места, а в прилежащите фоайета и стаи ще има още места за работа на публицистите.
В зала 4 ще има още 40 работни места за медиите.

Ръководството на НДК се е погрижило да има осем радио и пет телевизионни кабини. Наблизо ще има място и за кафе и излаз към терасите, където ще може да се пуши.

Зали 7, 8 и 9 ще са за работни срещи и съпътстващи събития. В зала 8 има 6 кабини за превод, които дават отговор на всички на-съвременни механически условия. В Зала 9 няма да има кабини, тя ще се употребява за по-неформални и така наречен "творчески срещи ", на които даже гостите ще се настаняват да седят на пода, сподели Павлова.

Зала 3 ще е за пленарни съвещания - тя е неповторима и все още няма по-добра за сходен тип събития в цяла Европа, сподели Павлова. Наблизо е и студиото на Българска национална телевизия, което ще обезпечава първокласен видео сигнал от тези събития.
За VIP гостите ще има жилища и стаи, където ще могат да почиват и да вършат срещи "на четири очи ".

Бившата Зала 10 е за "работни обеди " на тези VIP посетители. Тя може да събере 68 посетители, снабдена е и с кабини за превод. Придружаващите делегации ще могат да обядват в пространствата на някогашния ресторант "Скай Плаза ".

Ръководството на НДК е възстановило за Председателството и "кухнята - майка " на комплекса, която е работила единствено на 13-я конгрес на Българската комунистическа партия и в този момент ще обезпечава кетъринг за всички посетители.

На 6 януари в зала 9 на НДК посетители на Председателството ще са група надарени деца, а първата от 32-те срещи на високо равнище се чака да е на 11 и 12 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР