Това съобщи на пресконференция министърът на вътрешните работи на Северна

...
Това съобщи на пресконференция министърът на вътрешните работи на Северна
Коментари Харесай

Баща поръчал дъщеря си в Северна Македония. Убиецът - един от пр...

Това заяви на конференция министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той дефинира убийството като непоносимо закононарушение, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Установено е, че гарант е бащата на убитото момиче. Целта била щерка му да бъде отвлечена, с цел да бъде желан откуп от майката. Детето било похитено преди 7 дни.

Когато момичето излязло от блока, където живеело с родителите си, с цел да иде на учебно заведение, бащата се обадил на извършителя и му споделил къде се намира щерка му. 

 

Според проверяващите, откакто отвлекли детето, похитителите изпаднали в суматоха, че са следени и решили да го убият. Спасовски заяви, че са обвинени общо петима души - четирима са арестувани, в това число бащата, а петият е напуснал страната. 

 

14-годишното дете е убито с револвер, след което е заровено. Автомобилът, с който е похитено момичето, е изгорен. 

 

Извършителят е напуснал Северна Македония с кола с юриста си. Заминал за Белград, след което към България, настояват управляващите в Северна Македония.

 

Ученичката от Скопие беше оповестена за изчезнала на 27 ноември към 8:30 ч. сутринта на потегляне за учебно заведение и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове на вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тялото на момичето е открито простреляно наоколо до Скопие.

 

" Политикът Любчо Палевски - Палчо. Убиец на 14-годишното дете Ваня от Скопие. Организирал отвличането ѝ и по-късно я прострелял (по данни на Министерство на вътрешните работи на РСМ). Този човек е в бягство. Искам да знаете, че той е един от директните отговорници за омразата към България в РСМ - в качеството му на политик и социална персона, години наред през националните медии в страната упражняваше език на омразата към всичко българско. Накрая се оказа палач на дете. Излишно е да се разяснява повече. Бог да елементарни почтеното дете, което е жертва и на татко си. Трагедия... ", написа във Фейсбук Виктор Стоянов, който е основател на българската Фондация " Македония ". 

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР