Това съобщи министърът на финансите Асен Василев преди медиите в

...
Това съобщи министърът на финансите Асен Василев преди медиите в
Коментари Харесай

Василев: Вторият транш по ПВУ идва в края на януари

Това заяви министърът на финансите Асен Василев преди медиите в Брюксел, където показа проектите на България за присъединение към общата валута.

 

Той изясни, че на съвещанието на финансовите министри от Европейски Съюз са нанесени механически корекции коеции на сумите по Плановете за възобновяване и резистентност за всички страни.

 

Всички условия по остарелия проект са изпълнени от наша страна, а за второто заплащане би трябвало да бъдат довършени още едно-две неща, стана ясно от думите на финансовия министър. Едното е за разпоредбите да избор на състав на КПКОНПИ, другото е обвързвано с пътната карта, призната от Народното събрание. Текат обаче договаряния с Министерството на енергетиката.

 

България продължава да се цели в 1 януари 2025 година като последна дата за приемане на еврото, стана ясно още от думите на Василев.

 

По отношение на бюджета за следващата година Василев уточни, че събираемостта на налозите и разходната част вървят сносно.

 

“Както знаете в бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката която ние следваме е да има трайни нараствания на пенсиите. Заложено е в бюджета за следващата година 11% да се вдигнат пенсиите, което значи, че хората с най-ниските пенсии (523 лева) ще получават по 50 лева всеки месец, а не еднократно 50 лв. за Коледа ”, добави финансовият министър.

 

Той уточни още, че са заложени повече пари за просвета. Това той съобщи след митингите на работещите в бранша актьори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР