Това съобщи кметството на френската столица, цитирано от Франс прес

...
Това съобщи кметството на френската столица, цитирано от Франс прес
Коментари Харесай

Нов пик на замърсяване на въздуха в Париж

Това заяви кметството на френската столица, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В взаимозависимост от развиването на обстановката през идващите дни може да бъдат взети спомагателни ограничения, се споделя в известието.

Възможно е, в случай че атмосферното замърсяване продължи, да бъдат пуснати безвъзмездни дневни абонаменти за парижките колела чартърен Велиб (Vеlib) и гратис едночасово прилагане на електрически автомобили чартърен в системата Отолиб (Autolib) за новите клиенти, а даже и ограничавания за придвижването на коли, в случай че пикът продължи.

Кметството приканва парижани да употребяват публичния превоз или повече хора да се провеждат да употребяват единствено един автомобил, а също и да изберат по-екологични транспортни средства като да вземем за пример велосипедите.

Париж от години страда от тежкото зимно замърсяване на въздуха - студеното време и неналичието на вятър блокират нездравословните газове в града.

Париж и Лион лимитират придвижването поради смог >>>

Френската столица е жертва на последствията от замърсяването на околната среда, свързани и с мащаба на популацията (най-гъсто обитаемата столица в Европа) и на икономическата интензивност. Относителният дял на зелени площи е мощно стеснен, макар множеството паркове и градини, които са основани през последните две десетилетия. В реалност се падат единствено 2 кв. м зелени площи на глава от популацията, което прави Париж столицата на страна от Европейския съюз с минимум зелени площи на човек от популацията, в случай че се включат Булонският лес и Венсенският лес. За съпоставяне, в Амстердам този индикатор е 36 кв. м, в Лондон – 45 кв. м, в Брюксел – 59 кв. м, а в Рим – 321 кв. м. В северните региони на Париж неналичието на зелени площи е най-осезаема.

Мерки против замърсяване на въздуха в Лондон >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР