Това съобщи черногорската телевизия РТЦГ, цитирана от БТА. Избирателните секции

...
Това съобщи черногорската телевизия РТЦГ, цитирана от БТА. Избирателните секции
Коментари Харесай

В Черна гора се провеждат избори

Това заяви черногорската телевизия РТЦГ, представена от Българска телеграфна агенция.

Избирателните секции бяха отворени в 7 часа локално време /8 българско/ и ще бъдат затворени в 20 часа. По данни на Центъра за мониторинг и изследване /ЦеМи/ до 9 часа са дали своят вот 6,2 % от гласоподавателите. Засега гласуването протича без съществени произшествия и нарушавания.

За изборите са упълномощени над 1000 наблюдаващи, в това число към 100 от Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/.

Президентът на Черна гора се избира за период от 5 години. На първия тур на изборите вземат участие 7 претенденти. Фаворит на тези избори, първите след присъединението на Черна гора към НАТО през декември предходната година, е някогашният министър председател Мило Джуканович. Изборите са считани за тест за Джуканович, който избра НАТО и европейската интеграция пред обичайния съдружник на Черна гора Москва, разяснява Асошиейтед прес.

Негов основен противник е претендентът на множеството опозиционни и проруски партии Младен Боянич. В случай че нито един от претендентите не завоюва минимум 51 % от гласовете, след две седмици, на 29 април, ще бъде създаден втори тур, на който ще се състезават двамата претенденти с най-вече гласове. Ако техните резултати са равни, ще има трети тур 7 дни по-късно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР