Това съобщи Ангел Папалезов, началник на отдела Криминална полиция при

...
Това съобщи Ангел Папалезов, началник на отдела Криминална полиция при
Коментари Харесай

Само през август: Над 3600 задържани нелегални мигранти, 406 арестувани за трафик

Това заяви Ангел Папалезов, шеф на отдела " Криминална полиция " при Главната дирекция " Национална полиция ", на брифинг за резултатите от активността на профилираното междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, основано за подкрепяне на следствието по досъдебни производства за закононарушения свързани с опиати и трафик на мигранти.

Папалезов уточни, че страната ни е измежду главните пътища, през които се реализира трафикът на мигранти. Той се прави както от българи, по този начин и от чужденци. През август са арестувани над 100 непознати жители, осъществили трафик на мигранти, от тях 32% са жители на Европейски Съюз, а 68% - жители на трети страни. Те са най-вече мъже на 32-33 години.

Началникът на отдела " Криминална полиция " уточни още, че са подхванати стъпки за бърз продан на информация с Европол, когато чужденци от Европейски Съюз и такива с филантропичен статут са ангажирани в " каналджийството " и даването на пространства за краткотраен престой на незаконни мигранти.

Началникът на отдел „ Криминална полиция “ при ГДНП Ангел Папалезов
Снимка: БТА

За интервала от 1 до 29 август в съдилищата в страната са импортирани 206 обвинителни акта по каузи за произвеждане, преправяне, придобиване, държане и разпространяване на опиати, а за трафик на мигранти - 209, заяви Илиян Рангелов от Върховната касационна прокуратура, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че във връзка с трафика на мигранти доминират споразуменията с подсъдимите.

На въпрос какви проблеми в работата по делата за опиати и трафик на мигранти са открити до момента от профилираното звено, Рангелов уточни, че е нарушен синхронът и контактът сред службите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурите, като добави, че той и сътрудниците му могат да подкрепят взаимоотношението.

Директорът на ГДБОП Димитър Кангалджиев
Снимка: БТА

Георги Асенов от ВКП
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР