Това съобщава турското англоезично издание "Дейли сабах", цитирано от БТА.

...
Това съобщава турското англоезично издание "Дейли сабах", цитирано от БТА.
Коментари Харесай

По ”Турски поток” ще потече газ през 2019 г.

Това оповестява турското англоезично издание "Дейли сабах ", представено от Българска телеграфна агенция.

Междувременно са в ход договаряния за маршрута на втора тръба, която да придвижва газ към Европа , показва още вестникът.

На обществена полемика с присъединяване на редица представители на "Турски поток " бе обявено, че с напредването на кораба "Пайъниъринг спирит ", който поставя по четири километра тръби дневно по плана за газопровода, съветският природен газ може да потече към Турция през 2019 година

Вече са положени към 224 километра на една от тръбите под морето, доближавайки границата на руско-турската изключителна икономическа зона.

Около 207 километра от другата тръба също са приключени. Тази тръба също се чака да доближи изключителната икономическа зона до идната седмица. Тръбите, употребявани за плана, са от неръждаема стомана и с дебелина четири сантиметра.

Междувременно се водят договаряния и за европейския сектор на плана, който ще бъде изграждан взаимно от турската компания Боташ и съветския Газпром.

В момента се разискват два съществени маршрута, като тръбата ще бъде положена или през България към Сърбия и Унгария, или към Италия през Гърция, или пък ще влезе в Европа през България и Гърция.

Говорителят на "Турски поток " Сандер Ван Ростелар изясни, че другите компании работят по разнообразни сектори от газопровода, като акцентира, че Газпром е единственият вложител в морския сектор.

Минималният период на валидност на тръбопровода е 50 години. Той към този момент е получил първата си оценка за влияние върху околната среда, само че се правят и други проучвания за сигурността и въздействието върху екологията. "

Турски поток ", чийто общ потенциал е от 31,5 милиарда куб.м. газ, ще може да покрива потребностите от природен газ на 15 милиона семейства.

След като бъде приключен, тръбопроводът ще транспортира полутечен природен газ, равностоен на 370 танкера, показва "Дейли сабах ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР