Това съобщава руският специализиран сайт "Военный Обозреватель". Най-тежките боеве са

...
Това съобщава руският специализиран сайт "Военный Обозреватель". Най-тежките боеве са
Коментари Харесай

Кюрдите в Сирия отбиват успешно турските атаки

Това оповестява съветският профилиран уебсайт "Военный Обозреватель ". Най-тежките боеве са били при граничното населено място Хамам, на 7 километра от град Джиндерес.

Повече от 10 часа турско-ислямските сили са атакували позициите на кюрдите, изгубили са 24 души, а напредването им е било единствено на 800-900 метра. В багра е бил погубен и командирът на батальон "Самараканд " от Свободната сирийска войска.

На северния сектор от боевете протурските отряди са се закрепили на планината Шир, само че не са съумели да заемат близките села, намиращи се под контрола на кюрдите. Тук напредването на атакуващите турски спецчасти и сирийски опозиционни сили е било към 200 метра.

Навсякъде турската авиация бомбардира позициите на кюрдите, както и обитаеми места във вътрешността в сирийска територия. Според неофициална информация, от бомбите са почина ли 26 мирни поданици.

Турските медии се пробват да скрият жертвите измежду мирното население на региона на военни дейности, като дефинират изнасяната в обществените мрежи информация като "лъжлива ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР