Това съобщава Financial Times.Както отбелязва вестникът, рязкото увеличение на цените

...
Това съобщава Financial Times.Както отбелязва вестникът, рязкото увеличение на цените
Коментари Харесай

Германия ограничава осветлението, за да се справи с кризата с доставките на газ от Русия

Това оповестява Financial Times.

Както отбелязва вестникът, внезапното нарастване на цените на газа, предизвикано от намаляването на доставките от Русия, докара до там, че в най-голямата стопанска система в Европа породи енергийна рецесия в мащаб, какъвто страната не е виждала от 1973 година Министърът на стопанската система Роберт Хабек съобщи във вторник, че обстановката на газовия пазар е " сложна " и че държавното управление не може да подсигурява, че няма да се утежни.

„ Трябва да сме готови за това, че обстановката ще стане сериозна “, сподели той. Според министъра, той към този момент прекарва по-малко време в банята, по тази причина прикани всички жители да стартират да пестят електрическа енергия. И апелът му бе чут.

В четвъртък най-големият притежател на жилищни парцели в Германия, Vonovia SE, разгласи, че ще намали температурата в системите за централно отопление до 17 градуса по Целзий.

Според компанията това ще понижи разноските за отопление с 8%. В саксонския град Диполдисвалде локалната жилищна асоциация отиде още една крачка напред,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР