Това са уреди с отпаднала необходимост заради липсата на газ

...
Това са уреди с отпаднала необходимост заради липсата на газ
Коментари Харесай

Манолова подари на шефа на ”Булгаргаз” свален радиатор frognews.bg

Това са уреди с отпаднала нужда поради неналичието на газ и скъпото парно, което тази зима ще се трансформира в разкош поради безхаберието на страната и на Столична община. Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказаха предстоящо неприятна композиция и са на път да оставят столичани през зимата на студено. “ Това сподели водачът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова пред Булгаргаз по време на акция, проведена от придвижването.

Манолова подари на изпълнителния шеф на сдружението Иван Йоцов свален нагревател.

Изправи се.БГ насочиха 10 въпроса към господин Йоцов, който отхвърли среща с представителите на гражданската платформа:

Защо Булгаргаз наруши закона и не внесе в КЕВР до 10 юли заявление с цената на природния газ за месец август, каквото е законовото условие?
С какъв брой ще нарастне природният газ през месец август? Г-жа Манолова разгласи, че ще питат и КЕВР за какво не глоби Булгаргаз, откакто нарушават закона и не са оповестили цената на газа за месец август.

Има ли обезпечени доставки на газ и на какви цени за идващите месеци и за идната тежка зима?
За месец юли кои са компаниите, които доставят с газ, на какви цени и по какъв начин Булгаргаз ги е избрал?
Налично ли е цялото количество газ за август и за септември? Припомняме, че изпълнителният шеф на Булгаргаз разгласи, че 20% от нужното количество газ за двата месеца не е задоволително. Това поражда въпроса кои компании ще бъдат лишени от газ и кои служащи ще си изгубят работата.

Провеждат ли се търгове, процедури, публични поръчки и има ли съгласуваност и спор на ползи с доставчиците на газ? Дали компанията, в която 7 години е работил изпълнителният шеф на Булгаргаз МЕТ, е един от главните снабдители на газ? Г-жа Манолова попита: „ Чувства ли се той в тежък спор на ползи поради покупко-продажбите, които подписва с компанията, в която е работил безусловно до оня ден? Това е компания, която по един контракт за газ-рилийз стратегия продава на Булгаргаз, купува от Булгаргаз и единствено през префактуриране печели по 7 млн. лева на месец. “

На кого е отговорността за прекратяването на контракта с Газпром – дали на Министерски съвет с решение от 13 април 2022 година или на управлението на Булгаргаз? „ Ще ги питаме дали се готвят за арбитражно дело, тъй като информацията е, че специалистите на Газпром готвят такова, в което безусловно е допустимо да осъдят България за над 1 милиарда лева Кой ще ги заплаща? “ попита Мая Манолова.

Нагнетено ли е в Чирен нужното количество газ по закон и на какви цени?„ Миналата година нагнетяването беше на 70-80 лева, след това в тези няколко секундни покупко-продажби те продадоха тази газ на 120-130 лева Сега нагнетяват на 300 лева, т.е. зимата природният газ ще бъде супер безценен, поради покупко-продажбите, които правеше управлението на Булгаргаз “ съобщи ръководителят на гражданската платформа Изправи се.БГ.
Ще бъде ли спазено настояването на Европейската комисия за стесняване на потреблението на природен газ с 15% за тази зима?
Ще дава ли Булгаргаз газ на Топлофикация София и на останалите топлофикации в страната?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР