Това са политически измамници. Те излъгаха избирателите си – щяха

...
Това са политически измамници. Те излъгаха избирателите си – щяха
Коментари Харесай

Румен Гечев за управляващите: Това са политически измамници, щяха да чегъртат ГЕРБ

„ Това са политически измамници. Те излъгаха гласоподавателите си – щяха да чегъртат ГЕРБ, в никакъв случай нямаше да вършат коалиция с тях. Спомняте си, единствено филантропична помощ щяхме да пращаме за Украйна, никаква военна помощ – изпратиха. Никога нямаше да изпращат ракетните ни системи C-300 – излъгаха, оповестиха ги за развалени и ги изнесоха за Украйна. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в отговор на въпрос дали министър председателят Денков е бил безапелационен, че няма да се изпращат български войски в Украйна.
„ Не от нас, а от Франция излезе информация за пускане на двустранни съглашения за сигурност. Договорът на НАТО не разрешава такива начинания и интервенция във външни спорове, тъй като това е предпазен съюз. И с цел да избягат това ограничаване, те в този момент се пробват да надхитрят интернационалното право и обособени страни да вършат двустранни съглашения “, изясни той в ефира на bTV.
Проф. Гечев бе безапелационен, че България не може да стане член на еврозоната през 2025 година поради високата инфлация, а и не трябва в идващите няколко години.
„ Десетки специалисти и нобелови лауреати по стопанска система като Стиглиц и Кругман, споделят, че страни, които имат по-неразвита икономическа конструкция и по-ниско софтуерно ниво, когато влязат във валутна зона с по-развити страни, те губят “, акцентира социалистът.
Той предизвести, че има риск България да загуби конкурентоспособност, влизайки в еврозоната, както и че ще би трябвало да стартира да заплаща дълга на останалите страни членки, които са със доста по-големи задължения и дефицити.
„ Всяко нещо има плюсове и минуси. Нашите сметки в Българска социалистическа партия са, че сега минусите на приемането на еврото са повече от плюсовете “, заключи националният представител.
По неговите думи управлението на софийската организация на Българска социалистическа партия жестоко е нарушило устава на партията.
„ Националният съвет е решил какво да направи Градския съвет. Градският съвет споделя „ гледайте си работата, няма да осъществим решението и ще се прегърнем с ГЕРБ “. Представяте ли си господин Борисов да даде разпореждане и те да не изпълнят? Само че там са нареждания, а тук са решения на Националния съвет. Който нарушава устава на партията, носи отговорност за това “, разяснява още Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР