Това са неща, които могат безкрайно дълго време да бъдат

...
Това са неща, които могат безкрайно дълго време да бъдат
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Управленската програма е насочена към основните интереси на българите


" Това са неща, които могат безпределно дълго време да бъдат коментирани, само че не са съществени като фактология и опит за повлияване на публичното мнение. Освен в посока още повече да се компрометира политическата класа. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание проф. Георги Михайлов в ефира на BG on AIR.

По думите му България за първи път се намира в такава комплицирана политическа обстановка и с толкоз мултифрагментиран парламент, в който няма болшинство, с което да се ръководи елементарно. " Хората започнаха да оформят гражданско общество и към този момент не дават елементарно доверието си ", добави социалистът.

" Предстоящото гласоподаване за сформиране на държавното управление ще покаже доста ясно кой на чия страна стои в българската история- на страната на статуквото или на страната на пътя за развиването на България. Статуквото е това, което докара България до дъното във всички класации- стопански, здравни, просветителни и доста други. Не желая да ги напомням на българските жители, тъй като са умни хора и претърпяват всичко това доста мъчително ", разяснява Георги Михайлов идното гласоподаване на кабинета " Василев ".

" Управленската стратегия беше композирана с големи старания и огромна доза точност. Казвам го и като участник в частта, която касае опазването на здравето. Самата стратегия е ориентирана към всички съществени ползи, които касаят нацията- стопанска система, правосъдна промяна, опазване на здравето, обществена активност, обучение, просвета и всички останали. Във всяка област има сложени ясни и краткосрочни цели. Това, което желаеме ние е хората да я одобряват като един кратковременен акт на доверие към едно ръководство, защото това ще докара до опция за стабилизация на политическия живот в страната ", безапелационен бе проф. Михайлов за целите заложени в управническата стратегия.

Според него процентите, които изкарват ГЕРБ като първа политическа мощ в последното социологическо изследване са гласовете на тези, които 12 години са се облагодетелствали от политическото наличие на въпросната партия във властта. " Българската нация би трябвало да стигне до общинските избори идната година и тогава да се реши главния въпрос с отстраняването на модела ", заключи депутатът от левицата.

Проф. Михайлов разяснява и обстановката, в която се намира здравната ни система, определяйки като куха актуалната система за финансиране на лечебните ни заведения. " Като цяло финансовите резултати на лечебните заведения не са по никакъв начин положителни. И Българската социалистическа партия постоянно се е противопоставяла и държим за смяна в метода, по който се финансират здравните заведения у нас ", добави той.

В умозаключение националният представител от Българска социалистическа партия сподели, че хартиената бюлетина е значима, тъй като се е оказало, че огромна част от хората изпитват усложнения с гласуването на машина. " Това се видя и по време на последните избори. Ние не се отхвърляме машинното гласоподаване, само че поддържаме опцията българските жители да имат право на избор ", приключи проф. Георги Михайлов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР