Това са най-добрите градове в света според наградите Readers` Choice

...
Това са най-добрите градове в света според наградите Readers` Choice
Коментари Харесай

Канадски град е най-добрият в света, Лондон, Париж и Дубай не са в списъка

Това са най-хубавите градове в света съгласно премиите Readers` Choice за 2023 година Резултатите по-долу са проценти, представляващи общи междинни равнища на задоволство.

10. Осло, Норвегия. Резултат 88.67



Осло, изненадващо, остана относително под радара, постоянно подценяван от другите си скандийски съседи. Но тази година норвежката столица стартира да обръща внимание. През 2023 година Осло беше разгласен за един от най-артистичните градове в Европа, посредством в не дребна степен на новия Национален музей на изкуствата и годишния уикенд на изкуствата в Осло, както и на откриването на нови хотели като Sommerro – блестящо място за кулинари, където ще намерите доста на креативната навалица на града.

9. Копенхаген, Дания. Резултат 88.78



Още един скандинавски град украси листата на най-хубавите градове в света тази година, само че Копенхаген не е чужд в светлината на прожекторите. Докато Noma може би неотдавна разгласи закриването си, кулинарната сцена в града е толкоз мощна, колкото постоянно – Geranium (разположен на Националния футболен стадион на страната) беше разгласен за най-хубавия ресторант в света през 2022 година Кварталът Тиволи бързо се трансформира в един от най-горещите квартали за знаете за, с голям брой готвачи, почтени за Michelin, нови заведения за хранене и пазари. Отседнете в един от най-хубавите хотели в Копенхаген, с цел да се справите с града.

8. Сидни, Австралия. Резултат 88.98



Сидни в никакъв случай не е бил място за дълго седене. Елате за слънчевите лъчи, останете за океанските басейни, сладките кафенета, питейните заведения на покривите и културата – градът неотдавна отвори модерния план в Сидни, който хвърля светлина върху изкуството на туземците и островитяните от протока Торес. Освен това Qantas е на път да пусне най-дългия в света полет от Лондон до Сидни – дружно с първата специфична уелнес зона на аероплан, което значи, че има повече причина от всеки път да започнете да планирате пътуването си до този австралийски град.

7. Кейптаун, Южна Африка. Резултат 89.21



На девствените плажове пингвините се разхождат по делата си, до момента в който скачащи делфини обрисуват впечатляващи залези – а търсачите на мощни чувства се насочат на лодки, с цел да се изправят очи в очи със страховитите акули. Далеч от океана, гостите се настаняват в световноизвестни хотели като The Silo, разпознаваемата благосъстоятелност, където стаите разполагат със модерно африканско изкуство и 360-градусова панорама към града. По време на вечеря можете да се насладите на гледки към планината Тейбъл, изключително по време на пътувания до Delaire Graff Estate за менюта с вино и безупречна дегустация.

6. Сан Мигел де Аленде, Мексико. Резултат 89.41



Въпреки че падна до шесто място тази година, победител през 2022 година беше Сан Мигел де Алиенде. ЮНЕСКО разгласи този град за обект на международното културно завещание през 2008 година Въпреки това, освен тази богата история кара пасажерите да си падат по града. Ниското равнище на престъпност, процъфтяващата културна сцена и безкрайните кулинарни благоприятни условия са допринасящи фактори, плюс някои страхотни места за нощуване – в това число Rosewood San Miguel de Allende и Hotel Mansion San Miguel by Concordia.

5. Сеул, Южна Корея. Резултат 89.47



Напоследък Сеул става все по-силен. Голям град, както по мярка, по този начин и по сърце, южнокорейската столица е мястото, което да добавите към листата си с кофи за пътешестване през 2024 година Дом на пронизващи облаци небостъргачи в сянката на извисяващите се планини, прекарвайте дни в извършване на покупки в центъра на града и прескачайте сред заведения за хранене за бибимбап, улична храна в Сеул или корейски кафенета – или се поглезете с кулинарните изкушения на основния готвач Kang Mingoo за хранене със звезда Мишлен.

4. Токио, Япония. Резултат 89.99



Често обсъждан като врата към останалите чудеса на Япония, оживеният метрополис Токио (население 13,96 милиона съгласно последното преброяване) има какво да предложи като дестинация. Това, че хотелите в Токио се причислиха към интелигентни вериги, приказва доста, като новодошли като Bulgari Tokyo притеглят нараснал интерес. Япония беше затворена за гости съвсем две години заради пандемията, само че последните данни демонстрират, че страната няма проблеми с привличането още веднъж на интернационалните тълпи.

3. Сингапур. Резултат 90.46



Тазгодишното трето място не е непознато за любознателните пътешественици, с повече от 19 милиона визити през 2019 година Независимо дали имената са познати или не, ще сте виждали басейна на покрива на хотел Marina Bay Sands и биометричните дървета, които осветяват града. Все повече възприеман като един от градовете на бъдещето, метрополията разгласява проекти за озеленяване до 2030 година с паркове на всеки ъгъл, екологични източници на сила и кръгова стопанска система. Вижте още от най-хубавите неща за правене в Сингапур.

2. Сан Себастиан, Испания. Резултат 90.54



Ако има нещо, което е помогнало за укрепването на известността на Сан Себастиан през последните години, това е храната. Въпреки че хубостта на града е приета от години, този испански любимец за градска отмора приветства вълнуващи заведения за хранене и хотели през последните години. Опциите със звезда Мишлен включват Akelaŕe, тризвезден ресторант, предлагащ невероятна панорама и игриви усещания на модерни ястия, до момента в който пинчос питейни заведения като Ganbara и Antonio Bar са наложителни визити при всяко лакомо групово бягство.

1. Виктория, Канада. Резултат 91.67



На първо място за 2023 година е Виктория. Въпреки че ресторантът и нощният живот са нещо, което би трябвало да се отпразнува, с гледки към Тихия океан по крайбрежните булеварди, това е град, който приема приключенията – столицата на Британска Колумбия притегля хора, живеещи навън. Оценете околния пейзаж с хидроплан, наблюдавайте китове на хоризонта на каяци или зиплайн през върховете на дърветата.

Източник: cntraveller.com

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР