Това са едни от най-исторически важните избори, които предстоят, заяви

...
Това са едни от най-исторически важните избори, които предстоят, заяви
Коментари Харесай

Нейнски: На тези избори се поставя на карта геополитическата принадлежност на България

„ Това са едни от най-исторически значимите избори, които предстоят ”, съобщи Надежда Нейнски – някогашен външен министър и някогашен дипломат на България в Турция за Нова нюз.

„ На тези избори се слага на карта геополитическата принадлежност на България. Завъртането на рулетката, неспособност за сформиране на устойчиво болшинство, би сложило на карта доста от изборите, които България е направила до този миг ”, сподели Нейнски.

Помолена да разяснява изявлението на президента Румен Радев, че страната ни няма да даде оръжие на Украйна, до момента в който на власт е служебното държавно управление, тя сподели, че за нея това не е изненада.

„ Моят логически въпрос е: Как тъкмо си показва мира. Тезата „ аз съм за мир ” звучи примамливо, няма политик, който е за войната, само че си показва мира по друг метод ”, сподели Нейнски.

По думите й мирът, който си показва Путин, е признание на анексираните – т.е. завзетите от съветската войска територии, капитулация на Украйна и от там нататък, несъмнено, възобновяване на зоните на въздействие с Русия.

„ Не можем да знаем какво е в мозъка на съветския президент и в случай че следим неговите дейности през последните години, бихме споделили, че следват един ясно начертан проект. Затова изявлението на българския президент, влизайки напълно в унисон с ползите на Русия, за мен това е възмутително държание. Затова споделям, че на тези избори залогът е доста огромен – в случай че в България не се сформира устойчиво евроатлантическо болшинство, ще продължим да имаме служебни държавни управления, назначени от президента Радев, който явно има ползи в поддръжка на Русия ”, сподели някогашният външен министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР