Това са двете най-добри средства за лечение на черния дроб

...
Това са двете най-добри средства за лечение на черния дроб
Коментари Харесай

11 признака, че черният ви дроб се нуждае от помощ

Това са двете най-хубави средства за лекуване на черния дроб

Той освен спомага за пречистване на токсините и пречистването на кръвта, само че също по този начин способства за балансирането на хормоните и играе огромна роля в преработката и разпределението на хранителни субстанции от храната.

Как да разберете, че черният дроб се нуждае от помощ и по какъв начин да му помогнете?

Не единствено алкохолът поврежда черния дроб, има редица други аргументи, които могат да причинят увреждане и болест.

Причина може да бъде приемът на всевъзможни медикаменти и помощни средства, които множеството от нас одобряват.

Следните признаци демонстрират съществуване на чернодробно заболяване:

Бледи, бели или жълти нокти Появата на синини на разнообразни места по тялотоЖълта кожа и очи Коремна болежка и отичане на коремаОток на краката и глезенитеСърбяща кожаТъмна уринаБледи, кървави или катранени изпражненияХронична умораГадене или повръщанеЗагуба на вкус

Ако забележите, че имате един или повече от горните признаци, първо би трябвало да почистите черния дроб, като измененията диетата си. Съсредоточете се върху консумирането на повече здравословни храни, като зеленчуци и плодове, спрете да ядете рафинирани и модифицирани храни.

Как да почистите черния дроб?

Пийте доста вода. Концентрирайте се върху потреблението на органични храни и избягвайте консумирането на храни, съдържащи ГМО.

Спрете да ядете всевъзможен тип рафинирана захар, в това число бяла, кафява, тръстикова, както и сок от захарна тръстика.

Балансирайте диетата си – увеличете приема на потребни мазнини, ферментирали храни, печени ядки, покълнали зърна, семена, сурови храни и протеини от растителен и скотски генезис.

Увеличете потреблението на зелени листни зеленчуци, богати на витамини В, С и К, както и минерали – магнезий и фолиева киселина.

Увеличете приема на сяра, като ядете повече зеле, броколи, брюкселско зеле, аспержи, лук, чесън и яйца.

Избягвайте рафинираните масла.

Заменете гореспоменатите масла с по-здравословна опция, като кокосово, масло от авокадо и краве масло.

Увеличете приема на храни, богати на аминокиселини, като да вземем за пример зеле, цвекло, магданоз, спанак, яйца и пилешко месо.

Ограничете приема на фруктоза до двадесет и пет грама дневно.

Увеличете приема на фибри до тридесет и пет грама дневно, като консумирате брюкселско зеле, броколи, артишок, авокадо, семена от чиа и лен.

Ограничете приема на алкохол.

Продуктите, изброени по-долу, би трябвало да станат неразделна част от вашата диета, защото те най-добре се оправят с почистването и възобновяване на черния дроб.

Двете най-хубави помощни средства за черния дроб

Куркума
Куркумата би трябвало да се употребява всеки ден, защото е извънредно потребна за здравето на целия организъм. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителни свойства, тя оказва помощ да се предотврати разрушаването на черния дроб и да се възвърне функционалността му. Моля, обърнете внимание, че куркуминът (вещество, което се намира в куркумата) се всмуква по-ефективно в композиция с черен пипер.

Бял бодил
Той съдържа силимарин – мощно противовъзпалително, антиоксидантно, антивирусно и антифиброзно вещество, което защищава черния дроб от увреждане, породено от действието на алкохола, медикаментите, токсините и вирусите.

Ако забележите, че нещо не е наред, съветваме ви да се консултирате с доктор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР