Това са 6-те съвета за здравословен начин за живот, от

...
Това са 6-те съвета за здравословен начин за живот, от
Коментари Харесай

6 правила за здравословен начин на живот, от които е по-добре да се откажете

Това са 6-те съвета за здравословен метод за живот, от които е по-добре да се откажете. 

1. Ежедневно консумирайте плодове и зеленчуци с разнообразни цветове

В плодовете с ярки цветове се съдържат най-големи количества от чудотворните антиоксиданти. Например, алените домати съдържат ликопен, лилавите боровинки и гроздето - антоцианини, а портокалите, моркови и кайсиите - бета-каротин.

Но съгласно новия метод зеленчуците в бял цвят също не са за занемаряване. Например в карфиола се съдържат същите мощни противоракови съединения, както в броколито. Чесънът и лукът също съдържат доста потребни неща, които са в положение да ни предпазят от рак на стомаха и ректума. 

2. Консумирайте месо, с цел да си набавите желязо

Лошата вест е, че от една телешка пържола ще си набавите едвам 2,2 мг желязо. Но съгласно нови проучвания желязото, набавено от месо, усилва риска от сърдечни болести при дамите и от рак на дебелото черво.

Този минерал може да си набавите и от тъмнозелени листи зеленчуци, бобови растения, сушени плодове и меласа. Комбинирайте ги с храни, богати на витамин С, това оказва помощ на желязото да се всмуква по-добре.

3. Избягвайте модифицираната храна
 Как да си приготвим здравословна закуска с овесени ядки? Как да си приготвим здравословна закуска с овесени ядки?
Време е да научим една страхотна рецепта за здравословна рецепта с овесени ядки. Вижте я - сигурни сме, че по-късно постоянно ще я вършиме...

Това предписание към момента работи, само че не изцяло. Що се отнася до бисквитите, нарязания самун и сладките зърнени храни - всички те са нездравословни. Тези храни са с високо наличие на захар и с по-ниско наличие на хранителни субстанции спрямо пълнозърнестите храни.

Но не всички бързи храни са нездравословни. Например, консервирана риба звук, консервираните зеленчуци и пълнозърнестите макарони са нещо, от което не би трябвало да се отказвате.

4. Сменяйте спортните обувки на всеки шест месеца

Не единствено поради износената подметка и износения тип, обувките би трябвало да се сменят на всеки 6 месеца - най-малко това знаехме до момента. Учените не са разкрили други безапелационни доказателства за нуждата от промяна на спортните обувки на всеки шест месеца.

Нов метод - сменяйте всеки ден обувките си. По този метод ще избегнете проблеми като гъбички и неприятна миризма на краката. След носене обувките би трябвало да се оставят неподвижен за 24 часа. 
 Топ 5 най-здравословни храни на планетата Топ 5 най-здравословни храни на планетата
Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло...

5. Откажете се от клякащите извършения

Треньорите постоянно предлагат отвод от тези извършения, в случай че имате проблеми с коляното. Но съгласно специалисти не е належащо да го вършиме, а просто да намалите интензивността им. Особено, в случай че желаете да се сдобиете със плътно седалище и бедра. 

6. Миене на зъбите незабавно след хранене

След потреблението на нещо кисело (сода, цитрусови плодове, домати, вино, кафе, чай) е неприятна концепция да измиете зъбите си незабавно. Киселината отслабва зъбния гланц и това може да докара до проблеми със зъбите.

По-добре е единствено да изплакнете устата си и да измиете зъбите си едвам след 30-60 минути. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР