Това са 10-те държави, класирани като най-безопасни в Европа -

...
Това са 10-те държави, класирани като най-безопасни в Европа -
Коментари Харесай

Кои са 10-те най-безопасни страни в Европа

Това са 10-те страни, класирани като най-безопасни в Европа - и първото място отива за същата страна, която печели премията в продължение на десетилетие.
 
Информацията беше оповестена от Global Peace Index, като при съставянето на листата бяха взети поради индикатори като равнища на престъпност.
 
Като цяло Европа се класира като най-безопасният континент в света, като там са 14 от първите 20 най-безопасни страни в света.
 
Исландия заема първо място, като също по този начин се класира като най-безопасната страна в света за 10 следващи години.
Според последните данни съвсем 1,7 милиона туристи са посетили Исландия през 2022 година, което е съвсем пет пъти повече от популацията от 372 000 души.
 
1. Исландия


 
Скандинавската страна има ниско равнище на престъпност с помощта на по-малобройното си население.
 
Красивата страна също има висок стандарт на живот, със съществено отношение към престъпността и уважавана полиция.
 
Исландия няма войска, а полицията е невъоръжена, което в допълнение се дължи на ниските равнища на престъпност.

2. Дания



Дания е на второ място, като скандинавската страна също се подрежда като една от най-щастливите страни в света.
 
Красивата страна има доста ниски равнища на престъпност, с високо равнище на сигурност, което подсигурява, че жителите се усещат сигурни когато и да е.
 
Дания също е обществена страна, което значи, че жителите имат право на компенсации и услуги, които усъвършенстват живота им.
 
Столицата Копенхаген е един от най-безопасните градове в света.

3. Ирландия


 
Ирландия е на трето място с ниски равнища на насилствена престъпност и ниска възможност за естествени бедствия.
 
Красивата страна с хълмиста природа и обилие от зелени площи, съвсем няма дребни закононарушения като джебчийски обири и грабежи.
 
Препоръчва се нараснало внимание през нощта, защото огромна част от закононарушенията са свързани с произшествия с алкохол.

4. Австрия


 
Австрия заема четвърто място. Страната също е в сигурност от естествени бедствия или рисково време.
 
Има по-високи равнища на дребна престъпност, изключително джебчийство, в центровете на огромните градове и градските паркове след залез слънце. Крадците употребяват разнообразни способи, с цел да отвлекат вниманието на хората, тъй че се предлага нараснало внимание.

5. Португалия


 
Португалия заема пето място. Има доста чиновници на полицията в оживените региони, което способства за ниската престъпност.
 
Въпреки това джебчийските обири, кражбите на чанти и кражбите от ваканционни парцели са постоянно срещани в огромните туристически региони. Колите с задгранична регистрация и колите чартърен постоянно са обект на крадци.
 
Важно е да не държите скъпи движимости в транспортни средства и да сте наясно с употребяваните техники за похищение на вниманието.

6. Словения


 
Словения заема шесто място в листата, като дребната страна има ниски равнища на престъпност и невисок риск от терористични офанзиви.
 
На туристите се предлага да носят със себе си паспорт от самото начало като форма на документ за идентичност, което значи, че полицейските чиновници интензивно наблюдават за поддържането на реда.
 
Страната е известна с красивите си средновековни крепости и хълмове, които притеглят туристи от целия свят. 

7. Швейцария


 
Швейцария непрекъснато е посочвана като една от най-безопасните страни в Европа, попадайки на седмо място в листата.
 
Хората оповестяват, че се усещат в сигурност, когато се разхождат през нощта, даже в изолирани и тихи региони. Въпреки че Швейцария е един от най-големите експортьори на огнестрелни оръжия, сдобиването с оръжие в страната е извънредно мъчно.
 
Има обаче рис от обири и грабежи, изключително в по-големите градове, на летището в Женева и във влаковете до и от Женева.

8. Чехия


 
Чешката република е на осмо място в листата с общности, живеещи в естетика и ниски равнища на престъпност.
 
Дребните обири са проблем, изключително в огромните туристически региони на Прага. Има риск от джебчийски кражиа по натоварените линии на метрото и рейсовете от летището в Прага до центъра на града и трамваите до известни туристически обекти като Пражкия палат.
 
Туристите е добре да носят със себе си паспорта и полезностите си от самото начало.

9. Финландия


 
Финландия е на девето място, макар че страната има " нараснало " равнище на опасност от тероризъм. През 2017 година двама души бяха убити и няколко бяха намушкани при случай в Турку.
 
Туристите може да станат цел на джебчии в разгара на сезона в многолюдни региони, само че равнищата на престъпност като цяло са ниски.
 
Просто се уверете, че се завивате на топло през зимните месеци, когато страната е покрита с доста сняг и лед.

10. Хърватия


 
Хърватия заема последното място в листата със относително ниски равнища на престъпност. Тази красива страна притегля доста туристи всяка година, търсещи слънчево бягство.
 
Туристите би трябвало да внимават в питейни заведения и клубове, където може да бъдат излъгани с по-високи цени.
 
Джебчиите към момента работят на туристически места, тъй че се предлага да избягвате да носите огромни суми в брой.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР