Това разказа пред Нова телевизия служебният министър на образованието професор

...
Това разказа пред Нова телевизия служебният министър на образованието професор
Коментари Харесай

Проф. Денков: Не живея в света на агресията. Дълбоко съм убеден, че българите са миролюбиво настроени

Това описа пред Нова телевизия служебният министър на образованието професор Николай Денков във връзка против новите противоепидемични ограничения.

" Не можем да въведем зелен документ за учителите незабавно, тъй като това ще докара до спешна обстановка в системата. Не може подобен документ да се вкара от през днешния ден за на следващия ден, тъй като ще останем без учители. Ако има гратисен интервал, тогава това би трябвало да се изговори със обществените сътрудници – синдикати и шефове, тъй че да се разберем какво вършим. Нямаше време за тази комуникация”, сподели министърът по отношение на.

„ Хората, които желаят да няма ограничения, да не се имунизираме и да си живеем естествения живот – лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата пристигна в Англия, Италия, Дания, Испания тогава, когато хората се имунизираха. Тези, които споделят, че свободата идва без ограничения и ваксини, те просто лъжат”, разяснява още професор Денков.

„ Експертите в Министерството на здравеопазването вземат решение кое е най-хубавото. Аз вземам участие в тези полемики единствено с цел да кажа какво е задоволително в просветителната система и какво не. Ако те са решили, че това, което се случва е най-хубавото, аз им вярвам”,уточни той.

„ Аз не съм политик, а академик. Вярвам на науката, на медицината. Всичко, което върша, е въз основата на това, което знае медицината. Имаме към този момент образци, че ограниченията, в това число имунизацията и дистанцията, работят. Всичко останало са празни приказки”, добави Денков.

„ Нещо би трябвало да се направи. Изборите са или локдаун, или да се върви към зелен документ. Предложението за него е на специалистите от Министерството на здравеопазването, аз им вярвам”, уточни министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР