Това предаде Ройтерс, цитирайки направено снощи изявление на говорителя на

...
Това предаде Ройтерс, цитирайки направено снощи изявление на говорителя на
Коментари Харесай

Мадрид допуска участие на Пучдемон на изборите

Това съобщи Ройтерс, цитирайки направено нощес изказване на представителя на испанското държавно управление Иниго Мендес де Виго.

"Сигурен съм, че в случай че Пучдемон взе участие в тези избори, ще може да упражни тази демократична опозиция ", съобщи Мендес де Виго, откакто каталунският водач прикани към "демократична опозиция " против директното ръководство на Мадрид.

Пучдемон подписа изказването си като каталунски президент, което демонстрира, че не приема отстраняването си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той обаче прикани каталунците да не употребяват принуждение или обиди, и да почитат митингите на каталунците, които не са съгласни с решението за оповестяване на самостоятелност, взето от парламентарното болшинство.

Свикването на избори на 21 декември е опасен ход от страна на испанския министър председател Мариано Рахой, тъй като може да докара до увеличение на броя на сепаратистите в новия районен парламент.

Според изследванията над половината каталунци не поддържат отделянето от Испания.

Мендес де Виго акцентира, че на изборите каталунците ще получат последната дума. В отговор на въпрос дали Пучдемон би трябвало да бъде съден, Мендес де Виго съобщи единствено, че в Испания изпълнителната и правосъдната власт са отделени и никой не е над закона.

В Каталуния съжителстват две правни уредби, означи юристът на Пучдемон Жауме Алонсо Кевиляс. "От една страна имаме районен парламент, който разгласи самостоятелна република и като разследване, районно държавно управление, което декларира, че е държавно управление на нова страна ", отбелязва юристът

"От друга страна имаме испанска страна, която споделя, че направеното е невалидно ", добави той.

Ще би трябвало да изчакаме идващите дни, с цел да забележим дали новосъздадената страна има задоволително сили, с цел да се наложи. Това ще зависи от жителите. В деня на заплащане на налозите, те ще го създадат или в Испания, или в Каталуния, добави Алонсо Кевиляс., наблягайки, че въпросът ще се реши през идните дни и седмици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР