Това предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат

...
Това предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат
Коментари Харесай

Румънските власти задържаха петима български каналджии

Това съобщи организация Аджерпрес, като се базира на Генералния инспекторат на румънската гранична полиция, представени от Българска телеграфна агенция.

От прессъобщение, получено в Аджерпрес през днешния ден, излиза наяве, че незаконните мигранти били хванати в региона на село Албещ на 3 октомври към 01,00 ч. Групата се състояла от трима мъже, пет дами и шест деца, всичките иракски жители. В региона, в който били хванати, е открит регистриран в България автомобил, марка Опел, в който се намирали четирима български жители на възраст сред 31 и 42 години. В региона на община Мангалия пък бил открит микробус, марка Мерцедес Спринтер, в който се намирал различен български жител - на 28 години.

Иракските жители декларирали на румънските служители на реда, че желаят да отидат в Германия и по тази причина са минали незаконно границата благодарение на петимата български каналджии.

Съгласно съглашението за реадмисия сред Румъния и България иракските жители са предадени на българските управляващи, а колите на българските жители са иззети. Каналджиите са арестувани за 24 часа, а през днешния ден ще бъдат изправени пред трибунала на Констанца с предложение за налагане на мярка 30-дневен прелиминарен арест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР