Това правителство трябваше да си отиде и не да се

...
Това правителство трябваше да си отиде и не да се
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: В преговорите между сглобката няма нищо в полза на гражданите, а просто как да си запазят властта

„ Това държавно управление трябваше да си отиде и не да се прави ново от същите играчи, защото и настоящето, и бъдещо такова би било държавно управление на измамата, тъй като и двете страни излъгаха своите гласоподаватели. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев пред БНР.

„ Бих оприличил това ръководство на първи и втори водач в аероплан, които се карат кой да ръководи и се боричкат на пода на кабината - представете си какъв смут изпитват пасажерите. А самолетът в тази ситуация е България. Участниците в тази сглобка не се понасят едни други, камо ли да ръководят дейно страната ", разяснява той.

Според проф. Гечев ГЕРБ и ПП-ДБ ще се схванат и няма да пуснат властта.

„ Сега разиграват сюжети на „ Многострадалната Геновева ", само че ще се съберат. Трябва обаче и да включим външния фактор - няма по какъв начин да знам Посолството какво ще им подреди ", сподели социалистът.

„ Колкото и да договарят, там няма да пламне никаква обич, няма да има никакви национални цели. Няма да има нищо в интерес на българските жители, а просто по какъв начин да си запазят властта. Така че колкото и да договарят, в случай че същата сглобка продължи да ръководи, даже и в изменена настройка, няма да се промени нищо ", счита националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Правилно Народното събрание би трябвало да има положителни условия за работа, само че какво работи Народното събрание? Бил съм в редица парламенти, разговарял съм с сътрудници от цяла Европа - такова нещо там няма. В нашия парламент сглобката внася законите предния ден преди 6 часа, на идващия ден започваме да обсъждаме закони, които нито специалисти са видели, нито сме имали време да ги обсъдим и ги одобряват за няколко часа - на две-три гласувания, колкото им би трябвало. Затова българският парламент има 8% поддръжка ", разяснява още проф. Гечев.

И заключи: „ Все още могат да се спазят конституционните периоди, с цел да се проведат избори 2 в 1. Това изтезание би трябвало да бъде прекъснато. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР