Това правителство трябва да го има и то трябва да

...
Това правителство трябва да го има и то трябва да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това правителство трябва да го има и то трябва да си свърши работата

Това държавно управление би трябвало да го има и то би трябвало да си свърши работата, съобщи пред бТВ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Той подсети, че сформирането на кабинет е реализирано при доста тежък компромис от двете страни и то „ ще оправдае съществуването си в случай че реши един фундаментален проблем или най-малко покаже воля да стартира да го взема решение – казуса с върховенството на закона “, метода, по който се упражнява властта. По думите му, това включва и реформирането на службите, които са имунната система на обществото.

Във връзка с изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от през днешния ден Иванов разяснява, че поради разногласието за назначението на регионален шеф на Благоевград не може да се нарушават постигнатите „ фундаментални ангажименти “ и че „ кухненската работа “ не трябва да се изнася обществено.

По-рано Борисов изрази отвращение от това, че от Политическа партия организират чистки и упорстват за повече власт от тази, която са им дали гласоподавателите – като образец той уточни желанието им да дефинират регионалния шеф на Благоевград, където са трета политическа мощ. Той се закани ГЕРБ да гласоподават в пленарната зала своите закони, тъй като по думите му те са по-добри.

Иванов от своя страна напомни, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са приели обща законодателна стратегия.

Той уточни, че „ в случай че ГЕРБ се отхвърлят от концепцията да променим страната “, това ръководство няма съображение да съществува.

Съпредседателят на Демократична България акцентира, че това е допустимо единствено в единодушие сред първите две политически сили.

Той добави, че при представянето на държавното управление Николай Денков и Мария Габриел са са заели назначенията в регулаторите да стават при координиране сред първата и втората политическа мощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР