Това правителство не успява да да приложи никакви мерки по

...
Това правителство не успява да да приложи никакви мерки по
Коментари Харесай

Тома Биков: Мерки против инфлацията не са взети


Това държавно управление не съумява да да приложи никакви ограничения всъщност в там, където би трябвало, разяснява в предаването „ Тази заран “ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ – Тома Биков. Според него хората би трябвало да знаят, че срещу инфлацията ограничения не са взети.

Вчера антикризисните ограничения и нарастването на пенсиите събраха незабавно властта, синдикати и работодатели.

Мерките на държавното управление съгласно него няма да дадат резултата, който се чака, тъй като не би трябвало единствено да се спрат цените, а да се вдигнат и приходите.

„ В момента има неоспорим консенсус – на всички е ясно, че България има проблем с инфлацията. И тук се пита има ли една антиинфлационна мярка в тези ограничения, които бяха препоръчани през вчерашния ден. Като слушах и синдикати и работодатели - те настояват, че такава няма. След като нашата рецесия е обвързвана на първо място с инфлацията, до каква степен тези ограничения са антикризисни, откакто те не адресират въобще инфлацията “, попита той.

По думите му даже част от икономическите анализатори настояват, че тези ограничения са проинфлационни.

„ Според мен тези ограничения няма да решат някакви основни въпроси. Имайте поради, че огромна част от тях изискват голям публичен запас от бюджета и няма да имат съвсем никакъв резултат във връзка с обособения консуматор и обособения човек, на който желаят да оказват помощ “, счита още Тома Биков.

По думите му, с цел да бъдат въведени тези ограничения, би трябвало да бъдат вкарани под някаква законова форма – нещо, което настоящето болшинство и настоящето държавно управление съвсем не може да реализира. „ Ние от от 6 месеца съвсем не сме дали своят вот законодателство, а това нещо изисква и подготвеност “, разяснява Тома Биков.

Визитата на българската делегация във Ватикана

„ Ние имахме две делегации, което е извънредно неуместно и неприятно, една парламентарна и другата държавна. Правителствената пътува с държавния аероплан, парламентарната пътува с постоянните линии “, описа за визитата в Рим и Ватикана Тома Биков.

„ Отиваме в Сан Клементе, където е гроба на свети Кирил, те през това време са във Ватикана, след това ние тръгваме към Санта Мария Маджоре, там се покланяме отново на светите братя, а сега в който излизаме от църквата, те идват, ние ги посрещаме, все едно сме някакви домакини. Ошашавихме и посланици съгласно мен и свещеници в тия църкви “, разяснява той.

По думите му визитата във Ватикана всяка година се провежда по един и същи метод и в това отношение има традиция.

„ Не знам за какво трябваше да бъде нарушавана тази традиция тъкмо в на този 24 май, в случай че щете даже в подтекста на тематиката със Северна Македония. Ние сега би трябвало да покажем единение. Трябва да покажем, че имаме без значение от това кой ще бъде министър председател, имаме обща политика. Ние не сме в положение да покажем, че въобще сега имаме обща политика “, означи Тома Биков.

Той показа още, че на срещата с външния министър на Ватикана Кирил Петков е влезнал със своята съветничка, а министърът на външните работи Теодора Генчовска е останала извън. Според Тома Биков в делегацията е трябвало да има и човек от президентството.

„ Събрали се 5 6 министри, които са симпатични на господин Петков “, разяснява той за състава на делегацията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР