Това правителство към този момент не е най-добрият вариант за

...
Това правителство към този момент не е най-добрият вариант за
Коментари Харесай

Илия Лазаров, СДС: Тагарев е печален и лош министър, СДС има подготвени хора

Това държавно управление към този миг не е най-хубавият вид за България. Особено в тази интернационална рецесия, която имаме от север и от юг. Не се знае и тази година какви нови рецесии ще ни сервира.

Това съобщи пред БНР основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

" След ротацията в държавното управление би трябвало да има преобладаващо политически лица. Експертите са положителни мениджъри. Ако в този момент седнем да се напънем да изредим 10 министри, ще се затрудним да ги кажем. Категорично застъпваме концепцията, че би трябвало да има политически лица. Тук имаме съвпадане с Кирил Петков – той споделя същото. Партньорите от ГЕРБ на този стадий мълчат. "


Ако след ротацията в държавното управление има политически фигури, Съюз на демократичните сили ще упорства за собствен представител.

В случай, че се одобри тази логичност, Съюз на демократичните сили ще предложи техен претендент.

" Имаме хора, които биха били подобаващи, увери Лазаров по отношение на бъдещия кабинет, само че посочи, че нямат поради съответни лица. Вторичен въпрос е дали Съюз на демократичните сили ще получи министър ", добави той.


" Смятаме, че би трябвало да има съглашение за ръководство. Не приказваме за коалиция. Да се дефинират вътре в това съглашение какво може и какво не може да се прави. За да има рамка на това държавно управление ", съобщи Илия Лазаров.

 

Сега, когато направи гаф някой министър, всеки стартира да се ослушва, счита Лазаров. Той даде образци с Христо Хинков и Тодор Тагарев, като дефинира Тагарев като " неприятен министър като министър на защитата ".

Това, че съблюдава вярната политическа линия във връзка с споровете в Украйна и Близкия изток, не значи, че е добър министър, разяснява Лазаров.

 

" Тагарев е скръбен министър за мен. " Не сме ние, които ще взривим ситуацията, може да си остане същата формула, акцентира още Илия Лазаров.

 

Има сериозен експертен капацитет в Движение за права и свободи. Те неслучайно са решили, че не желаят в този момент да вземат участие официално, изрази мнение Илия Лазаров.

Относно декларираните земеделските митинги и техния капацитет преди ротацията, той напомни остарялата фраза " да се търси на кого е преференциално това нещо ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР