Това потвърди пред руската държавна агенция ТАСС говорителят на РФ

...
Това потвърди пред руската държавна агенция ТАСС говорителят на РФ
Коментари Харесай

Песков потвърди: Всеки опит за връщане на анексираните от Русия територии ще е “акт на агресия”

Това удостовери пред съветската държавна организация ТАСС представителят на РФ Дмитрий Песков.

“Няма да е нищо друго “, уточни още пред кореспонденти Песков.

 

Референдумите за присъединение към Русия се организираха в ДНР и ЛНР, както и в Запорожие и Херсонска област сред 23 и 27 септември. И в четирите територии голямото болшинство от гласоподавателите са за присъединение към Русия. Резултатите обаче не се одобряват нито от Украйна, нито от интернационалната общественост, а извършените референдуми се смятат за подправени. 

 

Смята се, че Кремъл ще употребява резултатите от референдумите, с цел да легитимира нашествието, почнала на 24 февруари. Ако Русия погълне тези райони, съставляващи към 15% от територията на Украйна, това може да изведе войната на ново и по-опасно равнище, като Москва разказва всеки опит на Украйна да си ги върне като нахлуване против нейна суверенна територия.

 

Освен това се смяташе, че съветският президент Владимир Путин може да употребява всеки опит на Украйна да си върне отнетите земи като нахлуване против самата РФ. Путин съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани " териториалната целокупност на Русия " - ход, който доктрината на Москва разрешава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР