Това попита от ефира на Българското национално радио гражданският активист

...
Това попита от ефира на Българското национално радио гражданският активист
Коментари Харесай

Р. Бимбалов: Защо темата за импийчмънт на Радев е забранена за политическите партии?

Това попита от ефира на Българското национално радио гражданският деятел Радослав Бимбалов.

„ Според Конституцията той може елементарно да бъде отхвърлен, само че даже не се повдига този диалог, което е по-интересната тематика – за какво не се води този разговор. При изискване, че с не доста съществено болшинство в Народното събрание импийчмънтът на Радев, който сега е срамно леке за България, е доста елементарно вероятен. Защо никой не приказва за това? Не е ли любопитно “, възмути се той.

„ Не си припомням негова неоправдателна имитация към Кремъл и към Путин, както и към експанзията ва Русия в Украйна, преди репликата му през днешния ден в Прага. Спомням си негови думи към изпълнителната власт да се изпратят каски и бронежилетки за българоговорящото население там, което е извънредно сериозен гаф. Може би е по-сериозен гаф даже от мнението му, че Крим е Руски и от това, че непрестанно приказва за война сред два приятелски народа “, разясни Бимбалов.

Според него развиването на войната, водена от Русия в Украйна, ще отива към неуспех, по тази причина „ Радев няма да има избор и ще би трябвало да смекчи своята позиция “.

„ Но мисля, че нанесе много сериозен неуспех върху имиджа на България. Вина за настроенията в страната носят президентът и политическите сили Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, които застанаха на неверната страна на историята, само че за наша сметка “.

Радослав Бимбалов счита, че с цел да харесваш Путин, би трябвало да харесваш Хитлер.

„ Приликите сред Хитлер и Путин са големи. Между фашизма и това, което назоваваме рашизъм, също са големи. Путин е по-опасно страшилище от Хитлер, тъй като разполага с нуклеарен боеприпас. Няма по какъв начин да не се опасяваме от него “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР