Това показват междинните данни от работата на екипите за обхват

...
Това показват междинните данни от работата на екипите за обхват
Коментари Харесай

Върнаха на училище 3000 деца от 21 000 ”отпаднали”

Това демонстрират междинните данни от работата на екипите за обсег на деца и възпитаници в просветителната система към 14 септември.

Обходени са 20 820 адреса на деца и възпитаници, които са отпаднали от учебно заведение. Над 3000 са тези, които са се записали назад да учат.

Родителите на по-малка част от децата са решили да подхващат тази стъпка в резултат на осведомителната акция по механизма. Останалите са взели решението след посещаване на екип.

Най-често децата не са откривани на съответния адрес заради миграция на родителите, обвързвана главно със сезонна или непрекъсната работа в чужбина.

Има деца и възпитаници, които са ориентирани към обществени услуги, разпознати са и деца в риск, които са ориентирани към инспекторатите на детска педагогическа стая и локалните комисии за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни лица.

По време на визитите са открити и деца без обединен цивилен номер. След като бъдат регистрирани, те ще бъдат ориентирани към обществени услуги. За тези, които са във възраст за детска градина, ще бъдат отпуснати фамилни помощи, които ще се употребяват за непосредствено заплащане на такса в детска градина.

Данните се трансформират динамично, работата по места продължава интензивно и през идващите дни.

От 1-до 4 клас учениците към този момент ще се правят оценка със знаци >>

Кристалина Георгиева и Цонко Цонев изпратиха първокласнички >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР