Това показват данни от Националната карта на висшето образование в

...
Това показват данни от Националната карта на висшето образование в
Коментари Харесай

Увеличават се чужденците, които учат висше образование в България

Това демонстрират данни от Националната карта на висшето обучение в Република България, която беше обновена през днешния ден с решение на Министерския съвет.

Според документа България е отличник в целия Европейски Съюз по дял на задграничните студенти по медицински специалности. 58,5% от учещите „ Медицина “ в страната са чужденци.

Общият брой на студентите в България е 200 781. Това е по-малко от половината (48%) от избрания от Националната организация за оценяване и акредитация (НАОА) общ потенциал на всички висши учебни заведения в страната, които имат места за 415 472 студенти. През предходната година настоящите студенти са заемали 53% от избрания от НАОА потенциал.

Средният застрахователен приход на излизащите от университетите висшисти в България се е нараснал съвсем двойно за последните 10 години. През 2013 година той е бил 868 лв. на месец, а през тази година е 1646 лв.. Само 2,5% от приключилите висше учебно заведение в страната през последните 5 години в този момент са безработни, а през 2013 година...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР