Това показва сметката на лидерите от региона, която обяви премиерът

...
Това показва сметката на лидерите от региона, която обяви премиерът
Коментари Харесай

30 млрд. евро трябват за транспортни коридори

Това демонстрира сметката на водачите от района, която разгласи министър председателят Бойко Борисов на откриването на Инвестиционния конгрес на Европейската банка за възобновяване и развиване /ЕБВР/ в централата на банката в Лондон.

Още към 5 милиарда евро ще коства построяването на цифрова инфраструктура в района, заяви Българска телеграфна агенция. Основните коридори, които са акцент на днешната срещата, са номер 4, 8 и 10.

"Планът, който предлагаме, е извънредно преференциален за всяка една от страните. Когато има тези транспортни коридори, всяка една столица ще може да има достъп до нея с ж.п. линия и автомагистрала и надлежно интернет ", съобщи Бойко Борисов.

Той осведоми, че на срещата на водачите от Западните Балкани с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, която ще се състои на 1-ви март в София, ще бъдат показани всички планове. Тогава всеки от шестимата водачи ще разгласи кой тъкмо какво ще финансира по тези планове.

Борисов добави, че към този момент има и някои подготвени прави по тези транспортни коридори. На срещата в София всеки от водачите би трябвало да разгласи кои тъкмо елементи от тези планове са към този момент са издигнати и какъв брой тъкмо финансиране е нужно за тяхното довеждане докрай. По думите на Борисов реалистично е да те за бъдат напълно приключени до 7-8 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР