Това поиска лидерът на опозиционната северномакедонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицокоски

...
Това поиска лидерът на опозиционната северномакедонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицокоски
Коментари Харесай

Скандално изказване от Северна Македония: Българите да дойдат в Скопие и да коленичат

Това изиска водачът на опозиционната северномакедонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицокоски на митинга, проведен от партията против френското предложение за отблокиране на българското несъгласие, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Цели 5 години чакаме дата за договаряния, предадоха ни и към момента сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради неправилната политическа тактика се взима бъдещето на тези младежи пред мен и като продължение на тази политическа експанзия, която се прави върху нас, дойде и предлагането, което от държавното управление настояват, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, сподели Мицкоски. Според него френското председателство предлага дата за договаряния за страната да няма, до момента в който не бъде отворена конституцията, с цел да бъдат изпълнени „ настояванията на София”, а това, което до през вчерашния ден е било проблем за Република Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел.

Мицкоски прикани премиера Ковачевски да откаже това предложение. „ За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) трансформират конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и до момента в който съм ръководител, конституцията няма да се трансформира, тъй че българските претенции да са част от нея “, сподели Мицкоски и добави, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще одобри контракт срещу националните ползи и унижаващ страната, „ а в случай че държавното управление реши да го внесе в Народното събрание, тогава бъдещето държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ няма да извършва нито една точка от този контракт.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: " Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски връзки? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, с цел да се извините за злодеянията, които сте създали против този народ по време на фашистката окупация във Втората международна война, вие желаете да ретуширате историята ни. Това не са европейски полезности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас. "

Той съобщи, че в случай че не бъде реализирано съглашение с ръководещите за предварителни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на цялостна обсада на Народното събрание, само че и обсада на институциите, както и митинги в градовете. „ Народът пристигна, с цел да си вземе това, което заслужава - свободата. Твърде доста е. Разкажете истината за хората, които дадоха доста в името на обещанията за някакво ярко бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, стопанската система и вероятността на тези младежи пред мен. Няма да ви отчайвам. Вие сте моята мощ и няма да ви разочаровам”, съобщи Мицкоски.

Митингът, който опозицията разгласи преди месец, се организира пред постройката на държавното управление, където за на следващия ден е оповестена среща на съдружните сътрудници на ръководещата СДСМ.

Провал, който коства 300 000 евро е митингът, разясниха от ръководещата СДСМ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР