Това пише в социалните мрежи съпредседателят на Демократична България -

...
Това пише в социалните мрежи съпредседателят на Демократична България -
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Руските служби се месят в изборите ни чрез парти...

Това написа в обществените мрежи съпредседателят на " Демократична България " - част от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

 

" Руските специфични служби интензивно работят за увеличение въздействието на Кремъл в постсъветските страни, включително и в България, посредством осъществяване на специфични интервенции за влияние върху политическите процеси. Основни цели са смяна на геополитическата принадлежност на страната, понижаване на публичната поддръжка за Украйна, дестабилизиране на обществото посредством дезинформация и хибридна война ", написа още той във Фейсбук.

" Намесата на съветските служби в изборите се реализира посредством популистките, антизападни послания на политически партии, които споделят идеологията на Кремъл, като НД " Русофили ", Атака, АБВ, Коалиция " Неутрална България ", Комунистическа партия, " Русофили за възобновление на отечеството ", Движение за обществен хуманизъм и други, подкрепящи единия от претендентите за кмет на София Ваня Григорова. Планът е преодоляване на политически позиции и потреблението им като канал за въздействие на Москва върху публичните и политическите процеси в страната. Стратегическият интерес на Кремъл е пробив в евроатлантическата общественост в изискванията на изострена геополитическа борба ", изяснява Атанасов и приканва:

" Затова приканвам общността от свободни хора, изповядващи полезностите на западната народна власт, да гласоподават с номер 85 за Васил Терзиев за кмет на София, подсилен от реформаторските прозападни партии, които са поръчител за европейското и евроатлантическото бъдеще на България. Подкрепете Реформаторските сили против Ретроградните сили! ".

 

Кандидатът на „ Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) ” Васил Терзиев и Ваня Григорова от Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” следва да се срещнат на. На първи тур за Терзиев гласоподаваха 31.80% от гласоподавателите, а за Григорова - 21.59%.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР