Това пише известният гръцки балканист Ставрос Дзимас в своя публикация

...
Това пише известният гръцки балканист Ставрос Дзимас в своя публикация
Коментари Харесай

”Катимерини”: Ще съживим ли Велика България

Това написа известният гръцки балканист Ставрос Дзимас в своя обява във авторитетният гръцки вестник "Катимерини ". Според него, неуспех на договарянията ще докара до рухване на държавното управление на Зоран Заев, затваряне на страната за Европа и етнически конфликти сред албанци и християните-македонци.

Това ще освободи центробежни сили и ще тласне албанците към Тирана, а македонците - към София. Така ще се съживят още веднъж позабравените Велика България и Велика Албания, тъй като ще се стигне до кротичък бракоразвод и в последна сметка до приемане в Европейски Съюз и НАТО, само че посредством двете метрополии.

Това променяне на картата на Балканите не може да остане без реакция от страна на Турция и Сърбия, а и Гърция ще желае да помогне на своето национално малцинство в Македония. Така ще се получи "ефектът на доминото ", което ще е същински призрачен сън за Балканите.

Какво вършим тогава, пита медията своите читатели. И припомня - в случай че не реализираме компромис за името на прилежащата страна, ще запазим националната си горделивост, само че това няма да е решение на казуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР