Това очертаха резултатите от вчерашните парламентарни избори в страната. Нито

...
Това очертаха резултатите от вчерашните парламентарни избори в страната. Нито
Коментари Харесай

Луиджи ди Майо иска да състави правителство на Италия

Това обрисуваха резултатите от вчерашните парламентарни избори в страната. Нито една политическа мощ обаче не може да сформира независим кабинет.

"Имаме отговорността да дадем държавно управление на Италия. Ние сме политическа мощ, която съставлява цялата страна, нещо което не мога да кажа за другите обединения и това неизбежно ни придвижва към ръководството на страната ", съобщи 31-годишният Ди Майо на конференция в Рим, представен от международните агеции и Българска телеграфна агенция.

"Движение "Пет звезди " утрои броя на депутатите си, както и бяхме оповестили по време на акцията ", добави той и благодари на 11-те милиона гласоподаватели, които са дали доверието си на придвижването му.

"Има цели области, където получихме над 50%, има региони, където взехме 75 на 100 от гласовете ", изрази удовлетворение Ди Майо.

Той изброи главните проблеми, с които би трябвало да се захване идващото ръководство: бедността, разхищенията, имиграцията, сигурността и заетостта.

"Имаме историческата опция да отговорим на тези проблеми, да създадем неща, които чакаме от 30 години ", съобщи Ди Майо.

Той изрази подготвеност да договаря с всички политически партии за съставянето на идващия кабинет, отбелязва ДПА.

Движение "Пет звезди " се появи през 2009 година от отхвърлянето на остарялата политическа класа и за по-малко от 10 години стана първата партия на Италия, като взе 32 % от гласовете на вчерашните избори, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР