Това обявиха на съвместен брифинг във Враца прокурор Елена Станева-Кирова,

...
Това обявиха на съвместен брифинг във Враца прокурор Елена Станева-Кирова,
Коментари Харесай

Откриха над 100 кг марихуана на ферибота в Оряхово frognews.bg

Това оповестиха на взаимен брифинг във Враца прокурор Елена Станева-Кирова, представител на Окръжна прокуратура и Светослав Славчев, шеф бранш в Териториална дирекция Митница Русе, оповестиха от прокуатурата.

 

На база рискова селекция малко след среднощ на 5 април митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ферибот Оряхово " стопират за инспекция влизаща в страната товарна комбинация от влекач и хладилно полуремарке.

 

Двамата водачи изясняват, че се връщат от Испания и не транспортират товар.При първичния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори откриват, че в него се транспортира единствено амбалаж - оборотни европалета. 

 

При щателната митническа инспекция митническите чиновници откриват похлупак в пода на полуремаркето. След отварянето му те откриват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани транспарантни найлонови пакети със зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия от растението канабис.

 

Установено е съществуването на общо 106,232 кг съцветия от канабис (марихуана), съдържащи се в 95 вакуумирани пакета. Водачите на транспортното средство - на 48 и на 30 години, са привлечени в качеството на обвинени и са арестувани за период от 72 часа. 

 

За закононарушението, в което са упрекнати, законът планува наказване „ отнемане от независимост ” за високорискови наркотични веществаот 10 до 15 години и санкция от 100 хиляди до 200 хиляди лв. и за рискови наркотични субстанции - „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години и санкция от 10 хиляди до 100 хиляди лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР