Това обявиха на пресконференция днес заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко

...
Това обявиха на пресконференция днес заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко
Коментари Харесай

Всеки родител може да провери здравното досие на детето си. Вижте...

Това оповестиха на конференция през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето доцент Петко Стефановски и Ивайло Стойчев – управител планове в “Информационно обслужване “. Участие в конференцията взе и Александър Огнянов – шеф на Дирекция “Здравно-информационни системи “ в Министерство на здравеопазването.

За да получи достъп до здравното досие на детето си, е належащо родителят първо да реализира достъп до персоналния си профил в my.his.bg, което се прави посредством електронен автограф. Веднъж влезнали в личното си досие, родителите получават автоматизиран достъп и до профила на детето/децата си.

След сдвояване с мобилното приложение еЗдраве посредством QR-код, този достъп може да бъде реализиран през смарт телефона, без да е належащо наново потребление на електронния автограф или спомагателна регистрация.

За достъп на родителя до профил на дете се употребява базата данни на Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ (ГРАО).

След влизане в “Моето пациентско досие “ в my.his.bg, от падащо меню всеки родител има опция да достъпи профила на детето/децата си. Системата е построена по този начин, че в случай че даден консуматор влезе в профила на детето си, секцията  “Моето досие “ се трансформира с името на детето. При достъп до профил на дете през мобилното приложение еЗдраве се пресъздава известие на червен екран, което предизвестява родителя, че към този момент не е в своя профил, а в този на детето му.

 

Новата функционалност дава достъп на всеки родител до всички вписани в НЗИС електронни записи на детето/децата – електронни прегледи, електронни посоки, резултати от проучвания, ваксини, предписания, кръводарявания, болничен престой и други Предстои там да бъдат добавени и медицинските бележки за опрощение на отсъствията, позволени в учебно заведение.

 

Мобилното приложение еЗдраве обезпечава опция и за активиране на вести, свързани с издаването на нов електронен здравен документ или коригирането на към този момент действителен подобен на дете. Активирането на известия се реализира през меню “Настройки “ от профила. След като влязат в настройките на приложението, потребителите би трябвало да изберат “Известия “ и да включат опцията „ За всички свързани лица “. Родителите имат опция да изберат дали да получават известия единствено за личния си профил, за всички свързани лица, или и за двете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР