Това обяви самият Тимерманс пред нидерландската обществена телевизия НОС. Той

...
Това обяви самият Тимерманс пред нидерландската обществена телевизия НОС. Той
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс иска да стане премиер на Нидерландия

Това разгласи самият Тимерманс пред нидерландската социална телевизия НОС. Той добави, че желае да стане министър председател на страната.

 

На 22 ноември в Нидерландия ще се проведат предварителни парламентарни избори, откакто съдружното държавното управление на Марк Рюте подаде оставка поради несъгласия сред ръководещите партии по политиката на миграцията и даването на леговище. Самият Рюте разгласи, че няма да бъде лидер на неналичието на своята Народна партия за независимост и народна власт.

 

От Европейската комисия отхвърлиха през днешния ден коментар за решението за Тимерманс да се върне в политическия живот на страната си. Като първи зам.-председател на Европейската комисия Тимерманс дава отговор за Европейския зелен пакт - политиката на Брюксел за справяне с климатичните промени.

 

На последните европейски избори през 2019 година Тимерманс беше водещият претендент на европейските социалисти за ръководител на Еврокомисията. Преди да отиде в Брюксел, той е бил министър на външните работи на Нидерландия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР