Това обяви председателят на ДАНС Пламен Тончев по време на

...
Това обяви председателят на ДАНС Пламен Тончев по време на
Коментари Харесай

Съветник на премиера е съгласувал позицията на МВнР с РСМ frognews.bg

Това разгласи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев по време на чуването на ръководителите на службите в пленарната зала.

 

По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

 

“Някои министри от постоянния кабинет несъмнено не защитаваха националния интерес “, разяснява още Тончев.

 

Не е напълно ясно за кого тъкмо става дума. Възможно е обаче Тончев да засяга Весела Чернева, която беше консултант на тогавашния министър председател Кирил Петков във екипа му по външна политика. Името й беше в епицентъра на абсурда сред “Продължаваме Промяната ” и “Има подобен народ ”, които бяха част от четворната коалиция с Българска социалистическа партия и “Демократична България ”. Темата за участието на РСМ в Европейски Съюз накара Има Такъв Народ да излязат от ръководството и по този начин се стигна до нови избори. Външният министър в държавното управление на Петков бе Теодора Генчовска от Има Такъв Народ, която още тогава съобщи, че има “сериозни разлики ” с външнополитическия екип на Петков.

 

Весела Чернева и тогава бе атакувана от президента Румен Радев, че нарушава надпартийния консенсус и решенията на Народното събрание и Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с ветото върху преговорната рамка за участието на РСМ в Европейски Съюз. 

 

Освен Весела Чернева Валери Рачев също бе част от външнополитическия екип на Кирил Петков като координатор по бежанците. Чернева е известна с обществената си позиция, че България трябваше да вдигне ветото във връзка с РСМ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР