Това обяви пред БНР експертът Йордан Христосков, като припомни, че

...
Това обяви пред БНР експертът Йордан Христосков, като припомни, че
Коментари Харесай

Експерт: С прехвърлените пари в НОИ запушват дупки в бюджета

Това разгласи пред БНР специалистът Йордан Христосков, като напомни, че с повишението на пенсиите от 1 октомври тази година близо 40% от пенсионерите ще получават минимална пенсия.

По думите му въведените нови формули за индексация на пенсиите ускоряват споровете сред нови и остарели пенсионери, държавни чиновници и чиновници на бранш “Сигурност “, млади и възрастни служащи.

Всичките тези промени, измислени във втория дирек - това е нарушение на фундаментални правила - когато средства от самостоятелни финансови сметки се трансферират в публичния взаимен пенсионен фонд, когато се основават благоприятни условия за влизане и излизане по извънредно комплицирани схеми, сподели Христосков.

Според него аргументите са чисто фискални и политически - да се вземат едни пари да се запушат дупки в бюджета, и второ: че системата за влизане и излизане е безусловно несъстоятелна.

Преди няколко години под натиска на синдикатите бе взето решение хората да могат да трансферират вноските си от частните пенсионни фондове в Национален осигурителен институт и назад.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР