Това обясни пред БНР Димитър Ганев, политически анализатор от Тренд“.По-вероятният

...
Това обясни пред БНР Димитър Ганев, политически анализатор от Тренд“.По-вероятният
Коментари Харесай

Политологът Д. Ганев: Ясно е, че първият и вторият мандат няма да бъдат реализирани

Това изясни пред БНР Димитър Ганев, политически анализатор от „ Тренд “.

По-вероятният сюжет е към средата на март да отидем на предварителни парламентарни избори, уточни Ганев.

" Има два разновидността, които са дискутирани - единият е да се употребява евроатлантическа платформа, да се подпише документ сред ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, да се излъчи някакво държавно управление, евентуално с стеснен небосвод. Това се отхвърля изцяло от Политическа партия и Демократична България. Вторият вид е да се сформира така наречен " хартиена коалиция ". Струва ми се, че и този вид би трябвало да бъде отритнат ".

Политическата цена, която би трябвало да се заплати във всеки от двата разновидността, е извънредно висок, изясни той.

" Политическа партия се нарежда като анти ГЕРБ партия. Коалиция „ Рашидов “ пък ще бъде непопулярна и ще би трябвало да посрещне тежка социално-икономическа обстановка. В края на октомври 2023 година ще се проведат избори за локална власт. Ако ГЕРБ взе участие в такава коалиция, това значи да подари част от локалния избор на Демократична България и Политическа партия. А локалната власт е фундамента на всяка партия ".

Ако се проведат предварителни парламентарни избори през март, политическата обстановка евентуално ще бъде друга, счита анализаторът.

" Общественият напън за сформиране на постоянен кабинет ще бъде доста по-силен от този, който има сега. Червените линии, които се слагат от партиите, евентуално ще поизбледнеят ".

Ако има някакво ново прогресивно ляво в българския политически живот, то това е повече Политическа партия, в сравнение с този опит за реабилитация на кръгове от Българска социалистическа партия. Така Ганев разяснява проведената от Костадин Паскалев среща на леви придвижвания.

" Това събиране не е ново ляво, а опит за консолидиране на остарялото и за връщане в играта ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР