Това няма общо с разследването по КатаргейтЕвропейският парламент сне имунитета

...
Това няма общо с разследването по КатаргейтЕвропейският парламент сне имунитета
Коментари Харесай

Ева Кайли със свален имунитет по дело за измама

Това няма общо с следствието по " Катаргейт "

Европейският парламент сне имунитета на някогашната заместник-председателка на институцията Ева Кайли, с което проправи път за по-нататъшното следствие на хипотетичното ѝ присъединяване във финансова машинация за 150 000 евро през 2015 година, заяви Ройтерс. Делото за машинация не е обвързвано с корупционния скандал, станал прочут като " Катаргейт ", в който Кайли също е забъркана.

В отчета, който бе подложен на гласоподаване, се показва, че Кайли е упрекната в непозволено консумиране на обществени средства в размер сред 120 000 и 150 000 евро. Съгласно гръцкото законодателство, в случай че бъде приета за отговорна, тя може да получи сред 5 и 15 години затвор. Офисът на нейния юрист Спирос Папас не е дал отговор на молбата на Ройтерс за коментар.

Преди гласуването на Екологичен потенциал обаче бранителят ѝ съобщи пред изданието " Политико ", че ще предприеме съответните правни дейности, в случай че имунитетът на Кайли бъде снет. Папас дефинира изказванията, че клиентката му може да влезе в пандиза, като " много преждевременни и неоснователни на този стадий ".

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР