Това не е подаяние, това не е лукс. Това е

...
Това не е подаяние, това не е лукс. Това е
Коментари Харесай

Манолова за заплатите на работници от фалирали фирми: Това не е лукс, а хлябът на децата им

Това не е благодеяние, това не е разкош. Това е хлябът на децата им. Така омбудсманът Мая Манолова разяснява обстановката с неизплатените заплати на служащи от банкрутирали компании. По-рано през седмицата Мая Манолова се ядоса на депутатите от обществената комисия, които отразяха вярата на към 4000 служащи да си получат парите. Народните представители от болшинството дружно със обществения министър Бисер Петков настояли в поправките на Кодекса на труда да се запише, че измененията влизат в действие от 1 юли. „ Те попариха очакванията на хората, че ще си получат работните заплати “, съобщи Манолова.

По думите й служащите висят без заплати повече от една година. „ Това са пари, които са заработени, които им се държат “, добави омбудсманът. Според нея става дума за към 1500 лева на човек, като общата сума на неизплатените заплати е до 30 млн лв.. Тя посочи, че Фондът за гарантиране на вземания разполага с 259 милиона лв.. „ Всичко това е една сглобка с една цел - хората да не си получат парите от Фонда за гарантиране на вземания “, уточни Мая Манолова. От 5 години вноски в този фонд не се събират, тъй като парите не се харчат, съобщи още омбудсманът.

Мая Манолова разяснява и признатия мораториум върху медикаментите. „ Аз съм безапелационна, че би трябвало да бъде сезиран Констуционният съд. Не е работа на съда да написа здравната политика на страната “, уточни омбудсманът. Тя добави, че решението лишава вярата да се излекуват десетки жители. А болните няма да могат да се лекуват с нови медикаменти. „ Много грубо решение във връзка с българските гражданти “, уточни още Мая Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР