Това не е първата вълна незаконно преминаващи мигранти. Голямата вълна

...
Това не е първата вълна незаконно преминаващи мигранти. Голямата вълна
Коментари Харесай

Експерт: Партиите трябва да имат вътрешна регулация срещу корупцията

„ Това не е първата вълна нелегално преминаващи мигранти. Голямата вълна беше 2013- 2016г. Тогава гърците построиха стените си за ограничавания и мигрантите потеглиха вместо през Гърция, през България. 2013г. беше българското начало, а огромната детонация беше когато гърците започнаха да возят мигрантите от островите с фериботи до сушата ”, разяснява Тихомир Безлов, основен специалист в стратегия „ Сигурност ” на Центъра за проучване на демокрацията пред Нова нюз.

Според специалиста, механизмът на казуса е, че има цялостна система на корупция.

„ Министерство на вътрешните работи не е нищо друго от приходната администрация или локалната администрация. Имаме доста оптимистични или песимистични упования, че това може да се спре, което е просто нереалистично. Колкото по-бедна е страната, толкоз по-високи са равнищата на корупция. А по какъв начин тъкмо се пресмята корупцията е доста огромна тематика. Когато една страна се качва във връзка с прихода си, тя стартира да понижава равнищата си на корупция ”, сподели Безлов.

Той добави, че самите политически партии би трябвало да имат вътрешна регулация против корупцията, защото от тях потегля администрацията, те я сменят, те избират кой да остане, кой да напусне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР