Това не е максималното възнаграждение, сочат проучваниятаХонорарите за стриймърите могат

...
Това не е максималното възнаграждение, сочат проучваниятаХонорарите за стриймърите могат
Коментари Харесай

Стриймъри печелят по $50 хиляди на час

Това не е оптималното заплащане, сочат изследванията

Хонорарите за стриймърите могат да доближат шест- и даже седемцифрени суми (източник: CCO Pulic Domain)

Най-добрите стриймъри в услугата Twitch заработват по 50 хиляди $ на час, играейки видеоигри, съгласно изследване на Уолстрийт Джърнъл. Любопитното е, че това не е пределната сума, а осреднена стойност за час стриймване.

Компании от геймърската промишленост като Activision, Blizzard, Take-Two, Ubisoft и Electronic Arts са в непрекъснато съдействие с водещите стриймъри, което е изискване за привличане на интереса на потребителите към един или различен план. Това значи, че известните стриймъри постоянно „ освещават ” плановете не по свое предпочитание.

Според източници от промишлеността, на които се базира Kotaku, сумата от 50 хиляди $ за час директно лъчение не е оптималната. Що се отнася до дълготрайните партньорски планове на стриймърите с издателите на игри, хонорарите могат да бъдат щест- и даже седемцифрени. Конкретни образци не се цитират, защото информацията е конфиденциална.

Но съгласно шефа на компанията Online Performers Group Омид Дариани, представящ разнообразни стриймъри, при него е постъпило предложение от ААА издател за хонорар в размер на 60 хиляди $ за двучасов стрийминг. След отменяне на предлагането, издателят предложил празен чек, в който стриймърът да напише сумата, която го устройва.
още по тематиката
Абонатите на известни стриймъри се доверяват на мнението на своите любимци, като имат вяра, че то е почтено и откровено. Но фирмите, спонсориращи директното предаване на видеоигри, могат да въздействат на стриймърите и да образуват избрана позиция за плана.

Стрийминговите услуги и тяхната публика играят значима роля в маркетинговите проекти на издателите. Обикновените консуматори обаче не постоянно могат да виждат въздействието на издателя върху мнението на стриймъра. По информация на Ройтерс, компанията Electronic Arts е платила на стриймъра Тайлър Блевинс сумата от 1 млн. $, с цел да играе Apex Legends в първите няколко дни след излизане на играта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР