Това не е изненадващо за мен. Всички дебати около антикорупционния

...
Това не е изненадващо за мен. Всички дебати около антикорупционния
Коментари Харесай

Президентът: Явно няма воля за ефективна, всеобхватна и ефективна борба с корупцията


„ Това не е изненадващо за мен. Всички диспути към антикорупционния закон и изключително събитията от през днешния ден (вчера – бел.ред.) демонстрират, че в действителност няма политическа воля за действителна, всеобхватна и ефикасна битка с корупцията. Явно тази битка ще продължи да се води от жителите и от медиите “. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка отхвърленото от парламентарната правна комисия несъгласие върху текстовете в новия закон за битка с корупцията. На въпрос дали счита да сезира Конституционния съд в тази връзка, президентът означи, че този закон няма да докара до действителни промени за по-ефективна битка, каквито се чакат.

Запитан дали се тормози от предстоящите митинги в деня на откриването на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, президентът уточни, че тези митинги не би трябвало да тормозят него. „ Нормално е, България е демократична страна. Всеки, който има някакви претенции, е свободен да ги изложи в законово откритите форми “, добави той.

Помолен да разяснява Истанбулската спогодба и дали би трябвало да бързаме с ратификацията ѝ, президентът Радев съобщи, че е належащо да има необятен и обстоен спор по тематиката. „ Случаят в Нови Искър сподели, че един педофил с ефикасна присъда може да вилнее в продължение на години при цялостното равнодушие на локална власт, държавни институции и обществото. Това е доста съществено “, разяснява президентът.

Румен Радев беше безапелационен, че в България и в този момент има закони, които пазят правата на дамите и децата в случаи на домашно принуждение. „ Не можем да ги използван очевидно както би трябвало, а бързаме да поемаме интернационалните задължения, без да знаем тъкмо защо става въпрос и без да сме провели един в действителност изчерпателен спор. Това е безконтролно. Борбата против домашното принуждение и насилието над дами би трябвало да се води от полицията и съда, тук и в този момент. Ние би трябвало да знаем какво се подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да откриваме какво сме приели “, съобщи още Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР